Измежду всички смартфон селфита и приложения за обработка на снимки, на практика дори няма нужда да използвате истинското излъчване на лицата си.

Много хора изглеждат много по-различно на снимките си в социалните медии, отколкото в действителност.

Като изключим всички технологии, все още има няколко естествени начина да изглеждате по-добре на снимки - и все още да изглеждате себе си. Някои момичета си подобряват визията на фотоси дори чрез Photoshop.

Сега ще видите някои старомодни начини да изглеждате по-добре на снимки.

  1. Отделете няколко минути за подготовка преди да направите снимката

„ Аз знам, че всички обичат нещата да стават бързо и в реално време, но няколко минути подготовка могат да направят така, че да имате снимка, която обичате и такава, която никога не искате да видите отново”- казва Мелис от Melis+ Dainon Beauty, Body & Celebrity Photography.

Това означава да знаете как да се позиционирате. Брадичката нагоре/надолу, лицето наляво/надясно, да гледате право в камерата или главата ви да е леко наклонена и други. Намерете позицията, в която изглеждате най-добре.

След като знаете, че снимките ви ще са по-добри, спомените, които остават ще са повече.

„ Има хора, които казват, че винаги трябва да се снима под определен ъгъл или никога да не заставате по определен начин, но вие трябва да намерите вашия най-добър начин за хубава снимка”, казва фотографът Бенджамин Уетерсон.

Само защото ваш приятел винаги накланя главата си надясно и поставя брадичката си нагоре, не означава, че трябва да правите същото. Всеки е различен и излиза по друг начин на камерата.

Единственият начин да откриете най-добрата ви поза е да прекарате известно време пред огледалото или да намерите някой, който да ви снима, за да видите кои снимки изглеждат най-добре.

  1. Изразете настроението си

Ако наистина се чувствате щастливи, секси и т.н., тогава го покажете. „ Това все пак в крайна сметка трябва да бъде снимка, която трябва да ви накара да се усмихнете и да си спомняте усещането, когато е направена”, каза Мелис.

Не трябва да се притеснявате толкова за това как изглеждате, а да се съсредоточите повече върху това как се чувствате. Не забравяйте,че снимките са създадени, за да се запомнят невероятни моменти и не позволявайте на една глупава усмивка да замъгли този момент.

Дори и да не искате да споделите със света, този спомен може да запазите за себе си. В крайна сметка, емоцията и реалността са от ключово значение- те задействат паметта ви и ви карат да се усмихнете, когато разглеждате снимките си.

„Когато знаете, че всички условия са подходящи за снимка, но няма кой да я направи, идва ред на селфитата. Така небрежно и без особени усилия можете да се снимате с телефона си,” казва Вирджиния Робертс, треньор по онлайн запознаства.

  1. Бъдете уверени

Увереността е ключа към по привлекателния вид, който ще придобиете на една снимка. „ Не се крийте зад приятели и изразете истинка усмивка”, напомня Робъртс. Просто бъдете себе си и се забавлявайте!

  1. Светлината играе голяма роля

„Повечето барове, ресторанти и клубове са с ужасно осветление, така че винаги качеството на снимката е лошо”, казва Уетерсон. Мелис съветва да се избягва директно горно осветление, което прави вашия цвят на косата и лицето по-тъмен.

Ако сте в състояние да изложите лицето си към източник на светлина, то ще изглежда по-добре и ще се избегнат кръгове и торбички под очите.