С настъпването на лятото липсата на вкус вече не може да се скрие под дебелото яке. Какви са „летните“ табута в обличането през 2015-та година? Какво няма да видите, когато се разхождате из града през летния сезон?

Табу за нея

1. Прозрачни дрехи

На първо място, ако говорим за рокли и поли – прозрачните са подходящи единствено за плажа. Те могат да се носят като туника върху бански костюми, но в никакъв случай не следва да се слагат, когато ходите на работа в офис или например на театър.

В противен случай ще си навлечете минимум неодобрителните погледи на колегите и най-вече на колежките си, а смъмрянето от началниците ви е почти гарантирано.

Освен това такива тоалети далеч не са подходящи за всички жени, тъй като за да носите прозрачни дрехи следва да имате идеална фигура.
Но както при всички правила и при това има изключения.

Например черната прозрачна блузка с ръкав 3/4 , под която лесно можете да подберете красиво долно бельо, може да се превърне в голямо предимство, ако планирате вечеря в ресторант и ако я облечете със светлосини джинси или с делова пола със цвят. Строгото „долу“ ще компенсира лекомисленото „горе“ .

2. Блузки и тениски без сутиен

На първо място нека определим какво означава да не се носи долно бельо – под тениската или блузата. Това е признак на обстоятелството, че девойката е уверена в себе си на 100%, смятам, че всички сте се съгласни с това.

Също това означава, че вие притежавате идеална форма на гърдите и с това също е трудно да не се съгласим. Но разбира се, не следва да забравяме за възрастта – обикновено тениски без сутиен могат да носят млади жени – 18.

25-годишни, но и тук има изключения. Когато е на почивка всяка жена може да се позволи подобен лукс, но не и на обществено място още повече, ако става въпрос за делова среща или за работа.

3. Разголен корем

Ако тренирате, спазвате хранителен режим разбира се можете да си позволите блузки с разголен корем, но само за спортната зала или ако си отдъхвате на плаж далеч от града или на вилата. Това би било красиво, ако имате добре оформено тяло, във всички останали случаи ще изглеждате нелепо.

4. Твърде ярки цветове на дрехите ви

Преди 20-25 години, когато всички момичета бяха „запалени“ по жълтата, розовата или виолетовата цветова гама, ярките цветове бяха на мода.

Жените искаха да изглеждат празнично и затова експериментираха с цветовете на дрехите и се спираха на неочаквани разрешения, тъй като до преди 1990-та година на пазара на конфекция преобладаваше сивотата, еднообразието и скуката.

Но сега ситуацията е съвсем различна. По магазините има абсолютно всичко, огромно многообразие на цветове, размери , а също така и дрехи, произвеждани от различни видове тъкани.

Това е и причината на мястото на ярките цветове да дойдат пастелните тонове на дрехите – ментов, праскова, бледо розов, светлосин.

5. Високи чорапи със сандали

Постарайте се да не носите през летните месеци дълги чорапи и чорапогашнищ. Особено нелепо изглеждат, когато се сложат открити сандали и дълги чорапи. На първо място това не е хигиенично – в горещината краката трябва да дишат. На второ място, през лятото е необходимо да показвате своя маникюр.