Причудлив по форма, притежаващ незабравим аромат джинджифилът може да замени цяла аптека, тъй като облекчава главоболието, помага за справянето с последствията на хранителното отравяне и дори усилва слабото сексуално желание.

Не е изненадващо, че покрай множеството полезни свойства екзотичният корен има и още едно, което внезапно засенчи всички останали. Рецепта на чай от джинджифил за отслабване – едно от най-популярните народни средства.

Ако ви харесва острият вкус и аромат на корена на тропичното растение, джинджифиловата напитка за отслабване ще се превърне в особено приятно допълнение към ежедневното ви здравословно меню.

Джинджифиловата диета, която се допълва с чай от екзотичния корен, е известно средство за отслабване и прочистване на тялото.

Рецептата за чай предписва приготвянето му от суров пресен корен на джинджифил.

През последните години този екзотичен продукт успешно се превърна в обичаен обитател на рафтовете за зеленчуци в супермаркетите и затова не е трудно човек да си го набави, дори може да се намери и в по-малките квартални магазини.

Но е важно да се имат предвид някои елементарни правила за избор.

Най-ценен от гледна точка на състава и на активните вещества е младият корен на джинджифила, освен това е по-лесен за почистване, неговата кора все още не се е втвърдила.

Визуално младият джинджифил се отличава с приятен бежево-златист цвят, на допир е гладък, без възелчета.

Джинджифил за отслабване – 4 основни полезни свойства

1. Стимулира термогенезата

Екзотичният корен засилва термогенезата – образуването на топлина, съпътстваща всички процеси, случващи се в организма.

Този процес съпровожда и разграждането на храната, митозата – клетъчното делене, кръвообращението.

При хората с наднормено тегло термогенезата по определение е забавена, поради тази причина от техния метаболизъм има още какво да се желае, грубо казано, вместо да се превръща в топлина, храната се отлага под формата на мазнини.

Джинджифилът съдържа уникалните биоактивни химически съединения шогаол и гингеол, сходни по действие с капсаицина, съединение, съдържащо се в червената чушка.

Тези алкалоиди са известни със своята способност да помагат за отслабването, благодарение на стимулацията на термогенезата.

2. Помага за храносмилането

Аристокрацията в Древен Рим е ценила високо свойствата на джинджифила що се отнася до подпомагане на храносмилането и са го използвали като средство за подобряване на състоянието след преяждане.

3. Регулира нивата на кортизола и на инсулина

Стероидният катаболен хормон кортизол е неизменна част от нормалния хормонален фон на здравия човек.

Кортизолът играе важна роля в оптимизацията на разхода на енергия на тялото – подпомага разграждането на белтъците, на мазнините и на гликогена, способствайки за по-нататъшното им транспортиране в кръвния поток.

Но в условията на стрес или глад – съчетанието на тези 2 фактора има още по-голям разрушителен ефект, кортизолът се превръщат в най-големия враг на тези, които желаят да имат красива фигура.

Ако използвате джинджифил за отслабване, то този екзотичен корен потиска синтезът на кортизол и съответно помага за оформянето на красива фигура.

4. Източник на енергия

Употребата на джинджифил стимулира мозъчното кръвообращение, което всъщност означава бодрост и бързина на мисълта. По качеството на ободряващия ефект се сравнява с кафето.

Как да пиете чая от джинджифил, за да отслабнете?

За приготвянето на 1 литър чай за отслабване ще са ви необходими бял или зелен чай – 3-4 чаени лъжички, 4 см корен пресен джинджифил и ½ лимон.

Пие се по малко, между храненията, но не веднага сред хранене и не на празен стомах.