Еротичните мисли помагат на жените, знаете ли как?

Дами, за да достигнете до оргазъм вземете нещата в свои ръце!

Няколко изследвания показват, че липсата на еротични мисли или появата на отрицателни по време на секс възпрепятстват някои жени са достигат до оргазъм. Тези негативни или разсейващи мисли могат да се разграничат на шест категории: мисли за сексуално малтретиране или недостатъчност, несигурност в чувствата на партньора, пасивност или обратното – контрол по време на секс, липса на еротични моменти или концентрация върху недостатъците на собственото си тяло.

След проучване, публикувано през 2011 г. в списание „Sexologies“ изследователката Марта Ксавиер Кунтим, която работи като клиничен психолог в Португалия обобщава: „Няма лесен начин да се избегнат отрицателните или разрушителните мисли“. Според нея: „Въпреки това, ако знаем, че те съществуват ще е по-лесно да се научим да се справяме с тях.“

Междувидови забави

Съвременното общество „гледа“ с неодобрение на сексуалните желания, когато става въпрос за роднински връзки. Всъщност според изследвания на антрополози преди хиляди години нещата не са стояли по този начин, за някои племена кръвосмешението се е смятало за нещо нормално.

Според историята случаи на кръвосмешение е имало и в Египет, Елада и Рим. В периода на средновековието браковете между роднини са практика при владетелите в Китай и Япония с цел да се запази могъществото и властта.

Различни дефиниции на секс

След проведено изследване през 2010 г. в института „Кинси“ става ясно, че не всички хора дефинират по сходен начин голяма част от сексуалните отношения.

Според доклада от проучването 45% от участниците смятат, че стимулирането на гениталиите е осъществяване на сексуален акт, около 71% от хората дефинират оралните ласки като секс и 80% от анкетираните смятат аналното сношение за секс.

Равни права в леглото

Проучване, публикувано през октомври 2012 г. в списание „Ролите на пола“ установява, че младежите, според които мъжете трябва да поемат отговорността в спалнята не се чувстват уверени по време на секс. Убеждението, че мъжете трябва да доминират може да попречи на сексуалните взаимоотношения и разговори, които помагат за пълноценна връзка. Според проучването предубедеността за доминираща мъжка роля може да попречи на комуникацията между партньорите и подобряването на сексуалните отношения.

Има ли значение размерът?

Според публикувано изследване в списание за сексуална медицина през септември 2012 г., жените, които получават чести оргазми чрез вагинална стимулация имат предпочитания към мъже с по-голям размер на половия член.

Каква е средната дължина на половия член?

Според данните от същото проучване, публикувано в списание за сексуална медицина като „среден“ размер на еректирал пенис в световен мащаб се възприема дължината между 14,9 - 15,5 см. В много проучвания обаче се срещат различни вариации за размера на средностатистическия мъж, според които дължината може да варира от 12 см до 16,7 см.

Няма място за притеснение!

Според проучването, публикувано в „British Journal of Urology International“ през 2007 г. съвременните жени не се интересуват от размера на мъжкия полов орган, колкото самите представители на силния пол. Всъщност според проучването на изследователите 85% от жените са доволни от размера на своя партньор, докато при мъжете в същото проучване се наблюдават различни резултати. Според 55% от представителите на силния пол размерът им е нормален и задоволителен.