Анджелина Джоли има 6 деца, като 4 са осиновени и 2 са родни. Всички тези деца на звездното семейство носят двойна фамилия – Джоли-Пит. Как ги възпитава една от най-красивите жени на Холивуд?

1. Забрана за интернет

Актрисата смята, че интернет не е източник на информация, а голямо главоболие. И Джоли кара децата да четат книги от прекрасната библиотека, която има в техния дом, а пред компютър им е разрешено да прекарват не повече от 1 час дневно.

2. Толерантност

Децата на Анджелина и Брат са на различна възраст и с националност, родителите се стараят да ги възпитават в толерантност. Актрисата често децата на пътешествие със себе си, разказва за културата и обичаите на различни държави.

И още – за тежкия живот и бедността, и затова ходят често не само на приятни почивки на Хаваите и Малдивите,но и в държави от 3-тия свят.

Според актрисата подобни пътувания учат децата да ценят това, което имат, да бъдат самоотвержени и да се грижат за другите. Освен това Джоли често им пуска филми за бедните страни и им чете книги на тази тема.

3. Индивидуалност

Голямо внимание актрисата отделя на възпитаването на индивидуалност у децата. Анджелина смята, че детето по-добре знае какво му е нужно и да не ограничава неговите стремежи и да не натрапва своето мнение.

Например, Енджи разрешава на своите деца самостоятелно да избират дрехите си. Много хора са наясно, че първата биологична дъщеря на Джоли се облича в момчешки дрехи, но родителите ѝ не се стараят да я коригират.

4. Общи развлечения

Актрисата споделя с най-големия си син своето хоби за колекциониране на ножове. Но по време на шопинг не забравя да говори на сина си за честта, достойнството, храбростта, а също и за нуждата да се защитават слабите.

5. Хранене по желание

Децата на звездната двойка често пътуват с тях на снимки, поради пътуванията дневният режим трябва да се променя, затова Брат и Анджелина решили, че най-добре да оставят децата да се хранят, както си искат.

На здравето и умственото развитие подобен хранителен режим изобщо не оказва влияние. Освен това Анджелина съветва всички родители да не хранят децата си насилствено в строго определени часове, а да им предоставят свободата да решават кога да ядат и да не потискат вкусовите им предпочитания.

6. Традиции

Джон и Пит направили от семейната вечеря традиция. Те се стараят да се събират всички заедно на една голяма маса. Традициите допринасят за добруването в семейството, създават общи интереси, помагат за поддържането на силна връзка с децата.

7. Право на грешка

Всеки човек, включително и малкото дете има право на грешка, убедена е Анджелина, която винаги повтаря на децата си – не е необходимо да се боите от грешките, защото са също толкова естествени, колкото и успеха.

Опитната майка никога не ругае децата си, затова че са бутнали чаша, или като са се заиграли са счупили някакъв предмет. Като бутнеш, вдигни, като счупиш, почисти след себе си, направил си грешка – поправи я – ето с такива прости истини в процеса на възпитание се ръководи Джоли.

8. Любознателност и активност

Всичките 6 деца на звездната двойка се обучават у дома. Съпрузите се стараят да развият у тях любознателност и активност. Не е нужно да се затварят в себе си и да се боят от неправилни отговори.