Грипът е едно от най-широко разпространените неприятни заболявания, с което всеки от нас се сблъсква поне няколко пъти през живота си. Много рядко може да се случи, при настъпването на нов сезон да не изникне така наречения „бум на грипа“, атакуващ първо децата, възрастните и хората с по-слаба имунна система.

Как можем обаче да се защитим от коварния вирус и възможно ли е да го предотвратим бързо, лесно и здравословно, след като вече ни е повалил на легло?

Известният професионалист д-р Михайлов има отговорите на тези въпроси, а ефективността на рецептите му е изпробвана и доказана.

За разлика от антибиотиците, с които ни тъпчат повечето лекари, за по-лесно, неговите методи не само, че не ни навреждат както правят изкуствените медикаменти, не само че ни помагат да се върнем във форма за отрицателно време, но и спомагат работата на целия ни организъм.

Как да избегнем потенциалното разболяване?

Много по-добре е да стопираме нещата преди да са започнали, нали? Освен всеизвестните неща, които трябва да имаме в предвид като това да не излизаме с мокра коса, когато навън е студено, да се обличаме добре през зимата, да стоим далеч от болни кихащи и кашлящи хора и т.н. е добра идея и да засилим имунната си система.

Как става това? Д-р Михайлов ни предоставя невероятна рецепта, която доказано успява да ни предпази от евентуално заразяване през студения сезон, а именно следната:

За целта са ни нужни 150 гр. свежо счукано или смляно алое, чиито бодли са били премахнати предварително, 250 гр. мед, 350 гр. червено вино и етилов спирт – 95%. Задължително е качеството на продуктите да бъде проверено – виното трябва да бъде домашно, медът също.

Това е изискването, което трябва да се спази, за да има рецептата ефект, а не да натровим допълнително организма си с изкуствено произведени продукти, пълни с консерванти и подобрители, тъй като те само ще влошат положението ни.

Направете смес от всички тези съставки и я оставете да престои на прохладно място, далеч от достъпа на слънчева светлина за една седмица. Впоследствие започнете да приемате по една чаена лъжица ежедневно преди всяко хранене – важно е да това да става на гладно, по 3 пъти на ден.

Въпреки че на пръв поглед лекарството изглежда странно, а за някои може би дори отвратително, то ще ви предпази от това да легнете на легло при поредната грипна епидемия.

Как да се възстановим бързо, след като вече сме се разболели?

Станалото станало и вече пазим къщата. За щастие тук идва на помощ друга чудотворна рецепта, която гарантира скоростното ви възстановяване:
Веднага след ставане, първото нещо, което правим е да разтворим в максимум 70 мл. вода една супена лъжица английска сол.

След това задължително 30 минути не бива да слагаме абсолютно нищо в устата си – било то храна, течности, лекарства, нищо, а след тези 30 минути да започнем да приемаме колкото се може повече горещи течности и това за през следващите 24 часа.

Позволени са единствено вода и чай, като тук има едно условие: чаят задължително без захар, мед или каквито и да било други добавки. Приемът на какъвто и да е вид храна е абсолютно забранен през цялото това денонощие, тоест до другата сутрин.

И това е всичко, което се изисква от вас.

В какво се крие тайната на цялата тази процедура?

Рецептата е изключително лесна за изпълнение, но заедно с това може да се окаже предизвикателство за тези от нас, които обичат да си похапват. Тайната й се крие в прочистването на организма, противно на всички неща, които сигурно сте чували от бабите и дядовците си.

Няма как да не сте се сблъсквали с хора, най-вече от по-старите поколения, които искрено вярват, че когато сте болни, имате нужда от повече храна, за да се възстановите. Д-р Михайлов залага на точно обратното твърдение, а именно че чрез чист глад тялото ви ще се изчисти от отровите и ще започне да се лекува.

Човешкият организъм наистина има удивителната способност да се самолекува, стига да му бъде дадена такава възможност.

А ние можем да му я дадем само като не го затрудняваме допълнително с храносмилане и се постараем да му осигурим пълна почивка. По този начин му даваме шанс да работи на пълни обороти, за да се справи с болестта.