Как да не загубим индивидуалността си в този огромен неприветлив свят и да открием именно тази работа, която ще ни носи максимум удоволствие? Имаме няколко препоръки за вас в тази насока.

Повечето хора рано или късно осъзнават, че на много малко хора действително им пука за тях, с изключение на няколко близки приятели, разбира се.

Що се отнася за останалите, то максимумът на който са способни, е да ви напишат прочувствено съобщение във Фейсбук, ако разберат, че ви се е случило нещо нехубаво. Трябва да приемете тази тъжна истина.

Преподавателите, учените и родителите в ранна възраст са ни лигавили със своята опека и грижа. Свикнали сме винаги да има човек, който да ни вземе под крилото си.

Някой винаги ни е казвал какво да направим. Единственото, което се е изисквало от нас в детството, е да слушаме и да не нарушаваме никакви правила.

И всичко това е забележително. А след това внезапно е започнал зрелият живот, и реалният свят отблизо се оказва не най-приятното нещо.

Никой вече не ни казва как да постъпим, когато стане дума за решаване на важни въпроси. Искате да си оправите отношенията с някого?

Желаете да си намерите работа, която действително ви харесва? Всичко е в ръцете ви. Вероятно искате да сте обградени от верни приятели, които винаги да ви се притекат на помощ? Изглежда, вече знаете какъв ще бъде отговорът.

Ситуацията особено се обостря, когато стане въпрос за нашата кариера. Струва ни се, че сме спрели и просто тъпчем на едно място, и не се движим на никъде.

Знаем, че има неща, които ни харесват, мечтаем да спечелим цяла планина от пари, като правим онова, което харесваме, но ясен план за действие, който би могъл да ни помогне да постигнем желания резултат, нямаме.

Несъзнателно чакаме някой да дойде и да ни помогне, да реши всички наши проблеми и да ни насочи, където е нужно. Чакаме този, който отново ще ни вземе под крилото си и започне да се грижи за нас.

И с каква сила настъпва разочарованието, когато осъзнаем, че такъв човек не съществува.

Но преди да го разберем ще минат години. Установяваме, че все вършим същата скучна работа, където напразно разходваме своето време и таланти, чувствайки се невъзможно глупави и никому ненужни.

Нека се убедим, че точно сега това няма да се случи с вас. По-долу са приведени няколко съвета, как да намерите целта си в живота.

1.Почукайте на затворените врати

Някои от нас дори не започват да търсят работа, които би донесла удоволствие, само от страх да не претърпят неуспех. Никой не желае да се чувства ненужен и отхвърлен.

Когато получите отказ, вие започвате да си мислите, че не сте достатъчно добри за желаната длъжност, а това всъщност не е така

2.Поставете си ясна цел

Хиляди компании ежедневно публикуват хиляди обяви с надежда да намерят служители, които ще са подходящи. Пазарът на труда постоянно се нуждае от някого. В съвременния свят всичко много се опрости до невъзможност – достатъчно е да имаш достъп до Интернет.

3.Намерете страстта си и я следвайте

Твърдението „Изберете си работа по душа, и няма да ви се налага да работите, нито един ден в живота “, звучи напълно абсурдно. Дори и най-любимата работа от време на време има свойството да се превръща в истински ад. И това е нормално.