Рано или по-късно настъпва момента, когато семейната двойка решава да си има дете. Обикновено, с вземането на такова важно решение в живота на младото семейство се появява и нетърпението.

Много бъдещи родители желаят така очакваните две ленти да се появят колкото се може по-бързо, желателно е още след първите полови контакти без предпазни средства.

Понякога обаче чудото на зачеването се отлага със седмици и дори с месеци, без това да има нищо общо с каквито и да е патологични нарушения както при жената, така и при мъжа.

В този момент у повечето нетърпеливи да станат родители възниква въпроса – какви хапчета трябва да пие жената, за да забременее бързо?

Желана бременност – по-големи шансове за зачеване

Съществуват цяла съвкупност от фактори, които увеличават вероятността от зачеване, способстващи или обратно, възпрепятстващи превръщането на чудото в реалност.

За да може репликата „ние чакаме дете” да стане реалност, бъдещите родители трябва да се придържат към някои лесни за изпълнение препоръки. Така ще помогнат на своя организъм да се настрои на необходимата вълна.

Тази помощ се състои в прием на определени витамини на хапчета. Разбира се, тези препоръки са ефективни в случаите, когато не става въпрос за сериозни заболявания.

Бъдещите родители трябва да са наясно, че здравето на тяхното все още незаченато дете пряко зависи от собственото им здравословно състояние.

Затова задължителна част от ежедневието им трябва да стане активният начин на живот, правилно организираното здравословно и редовно хранене. Максимално следва да се ограничат полуфабрикати, консерви, бургери и други храни, които се предлагат в заведенията за бързо хранене.

Препоръчително е да се постави акцент на полезни храни като пресни зеленчуци, риба и месо, зърнени, бобови култури, а също и зеленолистни.

Не само бъдещата майка, която износва бебето, трябва да се погрижи за здравето си, но и бъдещият татко, тъй като качеството на спермата е много важно за зачеването.

Затова мъжът предварително, 2-3 месеца преди планираното зачеване, трябва да опита да се справи с вредните навици – тютюнопушене, прекаляване с мазното и с алкохола.

Необходимо е да започне да води максимално активен начин на живот, тъй като колкото по-подвижен е бъдещият татко, толкова по-бързи ще са и неговите сперматозоиди.

Много важен момент е наблюдаването на женския цикъл. При яснота кога жената е в овулация, шансовете за настъпване на бременност се увеличават.

Полезни хапчета за бързо забременяване

Витамините, които помагат на жената да забременее, съвсем не са заблуда. Такива витамини наистина съществуват, и ако се приемат, репродуктивните функции значително се подобряват.

Много млади двойки се двоумят какво да изберат – здравословен живот или прием на витамини и минерали?

Препоръките са да се спазва баланс. Здравословното хранене и правилният хранителен режим е необходим за всички, включително и за двойките, които желаят по-скоро да станат родители.

Причината за проблеми със зачеването на детето, с което се сблъсква всяка 1 семейна двойка от 10, може да се крие именно в недостиг на полезни вещества.

За да функционира репродуктивната система и хормоналният фон да е без нарушения, е необходимо организмът да си набавя достатъчно полезни хранителни вещества:

  • Фолиева киселина – способства за укрепване на нервната система, помага имунитетът да стане по-силен, участва активно при изграждането на нови клетки, а също и способства за тяхното по-пълноценно развитие. При недостиг на фолиева киселина в организма на майката могат да възникнат изкривявания в ДНК на детето, заболявания на кръвта.
  • Аскорбинова киселина – от нея зависи качеството и скоростта на процеса по оплождане на яйцеклетката. Освен това участва активно и при синтеза на хормони и за укрепване на защитните механизми.
  • Витамин Е – отговаря за качественото пълноценно функциониране на яйчниците и осигурява защита на яйцеклетките. Освен това помага за обезвреждане на вредните продукти от разпада. Всъщност витамин Е е един от основните компоненти за оплождането, настъпването и безпроблемното протичане на бременността.

Съвети за бъдещи татковци да направят по-бързо бебе

За мъжете, които желаят да направят по-бързо бебе на половинката, е важно да си набавят витамин А, В – заедно с цинк, които поддържат подвижността на сперматозоидите.

С – предпазва половите клетки от въздействието на външните фактори. Витамин Е – осигурява висока оплодителна способност на сперматозоидите. С тези витамини мъжете – бъдещи татковци ще се справят максимално бързо със задачата „зачеване на бебе”.