Въпреки че днес има много информация, свързана със сексуалното поведение все още много жени изпитват трудност да достигнат до оргазъм. Знаете ли какво трябва да направите, ако чувствате, че сте близо, но кулминационният момент винаги ви се изплъзва? Истината е, че със сигурност сте по-близо отколкото предполагате, но причината за трудностите може да се дължи на клиторно дразнене или стрес. Има няколко начина, които ще ви предразположат и ще ви помогнат да се справите с тези проблеми, като достигнете до оргазъм.

Стимулирайте се сами

Може да сте го чували хиляди пъти преди, но ако вие не можете сами да достигнете до оргазъм, как очаквате вашия партньор да го направи? Въпреки че за повечето жени темата за мастурбация е табу или се смята за нещо срамно, всъщност това е начинът, по който трябва да подходите. Самозадоволяването ще ви помогне да определите кои действия ви доставят най-голямо удоволствие и ще ви помогне да обясните на партньора си как да достигне от точка А до точка Б.

Говорете на половинката си, когато сте в леглото

След като вече знаете как да достигнете до кулминационния момент може да споделите преживяването с половинката си, като го насочвате към това, което най-много ви харесва. Не се срамувайте да говорите по време на секс, използвайте думички като „нагоре“, „надолу“, „повече“ или „ляво“.

Как да достигнете до втора база

Докато той е там долу, може да го подсетите да гали гърдите ви. Без значение от размера им, гърдите имат впечатляваща мрежа от нервни окончания, които създават ерогенна зона. Освен това стимулирането на зърната може да доведе до допълнително освобождаване на хормона окситоцин или както често е наричан „любовен хормон“, който ще подобри вашия оргазъм.

Създайте си релаксираща обстановка

Освобождаването от стреса е от ключово значение за получаването на оргазъм. За разлика от мъжете, които могат да правят секс и да стигнат до оргазъм навсякъде, по всяко време, на всяко място и без специални условия, при жените има няколко предпоставки. Ако не сте спокойни и не сте се откъснали от стреса натрупан през деня шансовете ви за постигане на оргазъм са минимални. Използвайте средства, които ви успокояват като свещи, гореща вана, дълбоко дишане или чаша вино и след това се отдайте на любовни ласки.

Защо не можете да постигнете оргазъм по едно и също време?

Често жените се чувстват виновни, когато не успеят да достигнат до кулминация заедно с половинките си. Всъщност има един факт, който обяснява защо се получава така. Известно е, че на мъжете са им необходими 5-10 минути, за да достигнат до оргазъм, докато на жените 15-20. Затова не се притеснявайте, ако не можете да достигнете заедно до край, просто се отпуснете и се насладете на времето, което прекарвате заедно.

Сексът е много повече от резултат на физическо привличане, той ни обвързва и емоционално. Ако се концентрирате върху идеята, че на всяка цена трябва да достигнете до оргазъм, тялото ви няма да се отпусне достатъчно, а стресът от напрежението ще бъде причина за производство на по-малко естествен лубрикант. Затова се отдайте на любовна игра и се опитайте да забравите проблемите. Това е най-сигурният начин да постигнете оргазъм.