Често в днешно време, сексът се превръща не просто в ежедневие за нас, ами и в едно скучно и дори за някои досадно преживяване.

Вместо да бъде приятно, зареждащо, различно, вдъхващо живот, енергия и щастие, каквото би трябвало да бъде – израз на любов между двама души и начин да заздравят връзката си, всъщност половият акт придобива вид на просто нормалното и типично следствие на поредната вечер в някой случаен бар или дискотека с някой, който дори не сме сигурни, че харесваме чак толкова, но от скука решаваме, че ще е страхотна идея да си легнем с него и така „уж“ да си разнообразим ежедневието.

Да, ама не. Често някое подобно наше действие не само че не ни носи желаните резултати, но също така е способно да ни откаже от секса за доста дълго време, в предвид обстоятелствата.

Изключително голяма е вероятността да се отегчим и по този начин сексът да загуби значимостта си и истинската си стойност.

За да бъде интимният ни живот пълноценен наличието на някои условия е не просто силно необходимо, но и абсолютно задължително. В противен случаи рискуваме да обезличим сексуалността и да й придадем един съвсем друг вид, който не винаги е така добър, колкото бихме искали да бъде.

А да си го признаем – всички искаме да имаме дори не просто задоволяващ сексуален живот, ами наистина уникален и невероятен такъв. Интимността не е за подценяване, особено в наши дни.

Кои са задължителните условия за добър интимен живот?

1. Подходящ партньор

Ако не правим секс с партньор, който ни привлича физически, не можем да очакваме добри резултати от цялата тази наша авантюра. Просто няма как.

За да бъде сексът задоволяващ е необходимо да бъде с човек, който ни привлича чисто и просто на физическо ниво, способен е да ни възбуди до възможно най-голяма степен и има подобни на нашите предпочитания, що се отнася до отношение в леглото.

Не бива да забравяме, че всеки от нас има индивидуален стил в интимния си живот – докато за някои по-грубият секс е най-хубавият, то други ценят много повече нежността и романтиката.

Много е важно това как „го харесваме“ да съвпада с това как партньора ни „го харесва“, затова е силно препоръчително да познаваме добре предпочитанията на човека до нас и да се съобразим, доколкото ни е възможно, с тях, като в същото време не забравяме и за своите.

Трябва да има баланс.

2. Подходяща атмосфера

Ако се притесняваме, че всеки момент някой ще отвори вратата и ще ни хване в крачка, няма как да се получи добър секс. Научно доказано е, че притеснението стяга мускулите около половите ни органи и така дори не можем да се възбудим достатъчно, пък какво остава за едно хубаво сексуално изживяване.

Атмосферата трябва да бъде удобна и комфортна и за двамата партньори, за да могат те да се насладят на секса, като не бързат и си отделят необходимото време.

3. Експериментиране и разнообразие

Това е тема, която много хора предпочитат да отминат, но всъщност е една от най-важните теми, свързани със секса, която в никакъв случай не бива да бъде пропускана. Как можем да се насладим до крайна степен на него, ако това просто не е нашата поза, например?

Всеки е различен и различни неща му доставят удоволствие, затова е от изключителна важност да експериментираме, за да знаем какво да изискваме от партньора си. Колкото по-добре се познаваме, толкова по-добър сексуален живот бихме водили.