Безнадеждно романтични или прагматични, повечето от нас вероятно биха могли да се възползват от един-два урока по любов.

Само на 30 години, Елън Маккарти, е назначена за редактор на секцията "On Love" в „The Washington Post“. Тя прекарва следващите четири години в интервюиране на експертни взаимоотношения на повече от 200 двойки, за да разбере всичко за любовта. Най-доброто от тези интервюта, тя е определила, като истинските неща или уроци за любовта и живота. Тя ни препоръчва 6 съвета, с които ще подобрим любовния си живот.

 Трябва да се научим да бъдем добри в любовта

"Ние мислим, че ще се срещнем правилния човек и всичко магически ще си дойде на мястото. Ние можем да инвестираме в себе си и да се стремим да бъдем по-добри", казва Маккарти. С други думи, към романтичните отношения, трябва да подходим сериозно, както към фитнеса, финансите или кариерата, за да постигнем добри резултати.

Никога не променяйте същността си

Маккарти разказва за срещата си с жена на име Ребека, която е прекарала двайсетте си години, представяйки се за друг човек, за да се хареса на половинката си. Този подход е довел до стрес и главоболие и в крайна сметка е преценила за по-добре да се откаже.

По време на интервюто една дума се повтаря отново и отново от много двойки. Маккарти разговаря с много хора, които са взели решение да прекарат остатъка от живота си заедно.

Очакванията

Хората си мислят, че намирането на правилния човек означава, че нещата ще са перфектни за останалата част от живота им, но всички взаимоотношения са свързани предизвикателства и несъгласия. За да остане уравновесен, е добра идея да намалите очакванията си за брака и половинката ви. Вие не трябва да очаквате вашия партньор да бъде всичко, от най-добрия ви приятел, до финансова равен или да задоволява всяка ваша сексуална потребност.

Онлайн запознанства

Стотици от двойките, с които се среща Маккарти, са се срещали онлайн. Около 30 до 40 % от дойките срещат половинката си чрез интернет. Проблемът с онлайн запознанствата според нея, е, че хората могат да си изградят погрешна представа един за друг. Стигмата на онлайн запознанства, почти изцяло изчезва, но ние не трябва да се доверяваме напълно на хората от другата страна на екрана.

Очаквате правилния човек да се появи на вратата ви

Много често имаме предразсъдъци, спрямо външността на хората, работата им, етническата им принадлежност и други подобни фактори. Маккарти разказва историята на една жена, която се влюбва в абсолютната противоположност на очакванията си. Тя се влюбва в нисък мъж, от еврейски произход. Важно е да забравите за предразсъдъците и да се вгледате в човека, който е до вас.

 Златното правило ще помогне на връзката ви да устои на изпитанието на времето

Маккарти научава този прост урок от Боб и Хенри, двойка, която се среща и се влюбва по време на Втората световна война, но крие връзката си, в продължение на десетилетия. Мъдрият съвет, който получава от двойката е да се отнася винаги вежливо с половинката си, да нея пренебрегва, да я изслушва и да и помага.