Когато се подготвяме за романтична вечеря или специален ден на влюбените, най-вероятно вече сме планирали всичко до последната минута. Независимо дали планирате да отидете на ресторант с любимия човек, или да се насладите на романтична вечеря у дома най-вероятно ще искате да се поглезите с вкусни ястия и десерти. Как да ограничите количеството на калоричните храни и да запазите фигурата си, обаче често се оказва проблем, за който имаме добро решение.

Много жени, особено тези, които се опитват да отслабнат, използвайте романтичните вечери като извинение, че могат да похапват каквото и колкото си поискат. Те губят контрол и допускат много грешки, като прекаляват с алкохола или консумират твърде много калории. Въпреки че си обещават да изразходят калориите през следващия ден, това почти никога не се случва. Има няколко решения, които ще ви предпазят от този капан и ще ви помогнат да изгорите всички допълнителни калории, като ускорите метаболизма си и избегнете натрупването на излишни килограми.

Хранете се бавно

Изкуството на правилното хранене е трудно за овладяване, особено по времена романтични вечери. В подобни моменти хората са склонни да се хранят повече и да нарушават основните си правила. Хранете се бавно и правете кратки паузи. Стомахът ви се нуждае от известно време, за да изпрати импулс до мозъка, че не се нуждае от повече храна, затова правете кратки паузи или пийте вода.

Пригответе вечерята си сами

Ако се интересувате от най-новите тенденции в здравеопазването, вероятно знаете, че повечето хора предпочитат сами да си приготвят здравословна храна. Въпреки че не звучи романтично да готвите в специалните ви вечери, има много плюсове, които ще повлияят положително на здравето ви. Може да контролирате количеството на полезните и вредните съставки, освен това, ще имате чудесна възможност да се похвалите с готварските си умения. Излишно е да се споменава, пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха му.

Внимавайте с консумацията на шоколад

Ако се придържате към строга диета и знаете, че не може да си позволите да ядете шоколад, споделете лакомствата с любимите си хора. Ако имате изобилие от храна и остатъци от вечерята, не я дръжте в хладилника си. Може да нахраните бездомните животни, освен, че ще избегнете преяждането, ще направите едно добро дело, което ще ви накара да се чувствате по-щастливи.

Разсейвайте се

Има много забавни дейности, с които може да заместите удоволствието от храненето.  Ако сте настроени романтично помислете за разходка, танци или нещо, което ще отвлече вниманието ви от пълната маса с вкусни ястия и десерти. Можете да се отвлече вниманието си с интересна книга или филм, забавна дейност или ново хоби. Каквото и да решите да направите, се уверете, че ще забравите да посягате съм сладките изкушения на всеки десет минути.

Запомнете, че преяждането никога не е здравословно. То може да съсипе диета ви и да причини дискомфорт, стомашно разстройство, гадене или повръщане, което може да съсипе празничната ви вечер. Не използвайте романтичните вечери като извинение да прекалявате с любимите си храни, хранете се умерено, независимо от повода.