Омъжените жени интуитивно усещат изневярата на своя мъж, като обръщат внимание на честите командировки, оставането до късно на работа, паролата на телефона, нощните позвънявания, миризма на чужди парфюми.

Анализирайки ситуацията и осъзнавайки сериозността, съпругите започват да търсят отговор на актуалния въпрос, как да се отърват от любовницата на мъжа завинаги, да запазят семейството и близките си отношения.

Защо се появява любовницата?

Семейните психолози намират някои прилики при всички прелюбодеяния и изброяват типичните причини за тях:

1. Кризата на средната възраст, или посяването на брадата означава бяс в краката

Кризисната възраст за мъжете е 30-40 години, когато правят преоценка на ценностите – изживеният напразно живот, мъжът не е повече способен да носи отговорност за семейството.

Любовта се е превърнала в приятелство, жената вече не го привлича сексуално. Усещането за неправилен живот е толкова ярко, че разтоварването е възможно само с помощта на алкохола или нови плътски удоволствия.

2. Битови проблеми, или когато лодката на любовта се разбива в рифовете на бита

Преди сватбата бъдещият съпруг обожава половинката си, като вижда само добрите ѝ качества. Но когато се появи ново ниво на отговорност – раждането на дете, материални проблеми и др., мъжът може и да не е готов за тях.

Той забелязва, че жената, която е избрал не е чистоплътна, от нейните кулинарни способности има какво още да се желае, а сексът се е превърнал в рядкост, поради честото главоболие на половинката.

Проявлението на силните емоции може да доведе до появата на напълно друга дама, която винаги е готова да посрещне мъжа в прекрасно настроение, без истерии, скандали и упреци.

3. Нов социален статус, или любовница на щат

Постигайки материално благополучие, увереният мъж не е в състояние да се откаже от интимните отношения.

Любовницата играе ролята на скъпа играчка, с която мъжът да се хвали преди приятели и познати, представя я пред обществото, окичва я със скъпоценности, обозначавайки социални си статус.

4. Място за изневяра и невнимание

Мъжете се опитват да отмъстят на неверните си жени, като заместват личната обида с флирт с друга жена. Често зад прелюбодеянието се крие обида към невнимателната съпруга, която не обръща достатъчно внимание на своя мъж.

Поради тази причина жените, които не обръщат внимание на интересите на мъжа, обсъждат и се консултират с приятелки как да се отърват от любовницата, могат дълго време да си задават тези въпроси, но да не намират правилния отговор.

Съвети на психолози, как да се избавите от любовницата на вашия мъж

От гледна точка на психологията най-опасно е състоянието на мъжки сексохолизъм. Тежката зависимост от полигамни отношения влияе непосредствено на самооценката.

От останалите категории неверни съпрузи сексохоликът се отличава с ненаситност, той безкрайно попълва колекцията си от дами. Мъжете от този тип са умни, добре говорят, обаятелни, а също така и харизматични.

Но тези предимства се зачеркват от един голям минус – той е неспособен да обича само една единствена жена.

Излъганата съпруга може да научи всички съществуващи съвети, как да се отърве от любовницата на своя мъж. Грешки правят всички, и няма смисъл бракът да се разрушава, поради мимолетна изневяра.

Необходимо е двамата съпрузи да си поговорят, спокойно да си изяснят неприятните моменти. Това ще им помогне да се успокоят и да вземат решение как да продължат живота си.