Никой не обича да чува лоши новини, но истината е че увисването на бюста е неизбежен процес.

Дали заради раждането, кърменето, напредването на възрастта, няма значение, фактите са си факти.

Увисването се предава и по генетичен път, а освен това с напредването на рождените дни, колагенът в тялото на жената драстично намалява, а с него и еластичността на кожата.

Имайте и напредвид, че гръдната тъкан остарява с около до 2-3 години повече спрямо която и да е друга тъкан в тялото, така че и това е от съществено значение за увисването на гърдите.

Не карайте колело

Ако искате да се предпазите или по-скоро да забавите процеса на стареене и следователно увисване, не карайте колело.

Учените са доказали, че движенията, които се извършват по време на колоездене са подобни на тези при движението на йо-йо.

Тоест кожата се разтяга и свива постоянно и с течение на времето няма да може повече да се свива, следователно ще остане разтегната.

Твърдата гръдна тъкан става все по-хлабава и по-хлабава и така докато не бъде постигнат ефекта на т.нар."стар чорапогащник"- все по-разхлабен след всяко обуване.

Не пушете

Дори и гърдите ви са потърпевши от ефекта на тютюнопушенето.

Всяка изпушена цигара забавя и спира кръвообръщението. Така изключително малко кръв достига до кожата ви и в резултат тя отслабва своите функции, включително и еластичността си.

Не се излагайте на слънчева светлина без крем за слънце!

Излагането на ултравиолетови лъчи без защитно олио може да доведе до преждевременната поява на бръчки.

Слънчевата светлина има еднакъв ефект над цялото тяло и щом може да ви донесе бръчки, представете си какво може да направи на вашите гърди.

Кожата се поврежда, производството на колаген спира и в резултат бюстът ви е увиснал и не във форма.

Избягвайте сутиените, които не са ви удобни

Уверете се, че ности подходящ за своята фигура сутиен, защото той е един от основните фактори, определящи състоянието на вашия бюст.

Освен непоносимост и неприятно чувство, един неподходящ сутиен може да увреди и бюста ви, не само на външен вид, а и да предизвика вътрешни проблеми.

За да разберете какъв сутиен носите, дали той е подходящ за вашата височина, тегло и фигура, просто си запишете час при лекар или влезте в специализиран магазин.

Там ще ви обяснят от какво точно се нуждаете, за да можете да предприемете мерки за своя бюст.

Избягвайте еднаквите тренировки

Да, наистина е много добре да тренрате своето тяло, така ще го държите достатъчно жизнено,здраво и хидратирано, за да може то да изглежда добре.

Но изследвания показват, че не е полезно за здравето на една жена да прави еднакви тренировки в дълъг интервал от време.

Учените твърдят, че повтарящите се движения при свиване и отпускане могат сериозно да увредят вашите гърди, както и да повлияят на синтеза на колаген.

И все пак, макар и доказана, тази теория остава странна и неприета от масата хора, които спортуват активно.

Спортът е здраве, а здравето живот. Винаги е по-добре да спортуваш дори и да има минимален риск от даден вид заболяване, защото,повярвайте ми, ако не спортуваш рискът от същото това заболяване ще бъде многократно по-голям.

Масова тенденция напоследък е жените да лягат под скалпела, поддавайки се на пластичната хирургия, за да отстранят, това което не харесват у себе си.

Разбира се, има най-различни теории за това дали е вредно, но една от най-утвърдилите се теории е, че не трябва да махаме това, което ни е дадено от природата.

Старайте се да се обличате така, както ви е удобно, а не модерно, тренирайте тялото си и не прекалявайте с нищо и със сигурност ще имате по-хубав бюст, а заедно с него и по-добро здраве.