Със сигурност са ви минавали мисли свързани с раждането и последиците от него, особено в интимните области, за които се предполага, че стените на вагината са се отпуснали. Всъщност това не е съвсем вярно. Разбира се известно време след раждането вагината се разширява, но не остава завинаги в това състояние.

Всъщност има начини, които ще ви помогнат да върнете еластичността на стените на вагината. За да влезнете бързо във форма е достатъчно е да следвате няколко лесни стъпки посочени по-долу, които са комбинация от упражнения и здравословно хранене. Ако все още не сте имали деца, но имате подобен проблем също трябва да прочетете това.

На първо място трябва да определите дали вашите вагиналните стени са хлабави. Но по какъв начин става това? Ако не знаете как да прецените дали се нуждаете от тези съвети има няколко лесни начина, с които ще определите дали имате подобен проблем.

За да сте сигурни, че имате разширение на вагината може да си направите самостоятелен преглед, като поставите три пръста в нея и но не срещнете никаква съпротива от страна на вашите стени.

Ако партньорът ви се е оплаквал, че сте прекалено „широка“ име начин да проверите дали това твърдение е вярно, като поставите показалеца си и ако мускулите не могат да го стиснат.

Ако имате някой от изброените проблеми по-горе, задължително трябва да вземете мерки, в никакъв случай не се притеснявайте, понеже това може лесно да се оправи.

Упражнения на Кегел

Те са известни като упражнения за тазовото дъно и причината за това е, че укрепват стените в областта под таза. Упражнения на Кегел са много лесни, базират се на един прост трик: стягате стените, задържате за няколко секунди, след което ги освобождавате. Толкова е просто. Упражнението може да се прави навсякъде и по всяко време, но задължително поне няколко пъти дневно. Хубавото е, че никой няма да разбере.

Оргазми

За да помогнете за стягане на тазовото дъно има много лесен и приятен начин, като достигнете до повече оргазми. Колкото по-добри резултати получавате, толкова по-добре ще се почувствате.

Секс

Здравословния секс само с един партньор е друг начин да се засилите еластичността на стените на влагалището. По време на секс, стегнете плътно около пениса на партньора и освободете, когато започне да се движи. С увеличаване на темпото, стягайте и отпускайте стените на интервали. С течение на времето ще забележите естествено подобрение.

Алое Вера

Алое Вера е естествен растителен продукт, който не се нуждае от сложни правила за използване. Просто извлечете гела от зрелите листа на Алое Вера и го разнесете леко с пръст. Правете това по 5-6 пъти на ден, включително преди секс, понеже може да се използва като естествен лубрикант. Екстрактът от алое можа да предотврати пролапс на вагината.

Хранете се здравословно

Консумацията на протеини, зеленчуци и плодове, съчетани с въглехидрати ще запази вашите вагинални мускули здрави и еластични. Ако сте наблюдателни със сигурност ще забележите ефекта от здравословното хранене.

В заключение, ако стриктно се придържате към указанията по-горе ще забележите промените в стените на влагалището. Моля, бъдете внимателни, когато купувате продукти от борсата. Не поставяйте там долу нищо, което няма гарантиран произход и сертификат за безопасност.