Можете ли да определите по характера и навиците на човека какви са неговите предпочитания в секса? Специалистите твърдят, че това е неблагодарна работа, тъй като всички хора са различни и предсказването на това е практически невъзможно.

Въпреки това определянето на някои допирни точки между характера и поведението е напълно възможно.

Колко често един човек изпитва нужда да прави секс? А има ли някакви „стандарти“, на които да можем да се опрем?

Всъщност никакви норми не съществуват. Ако двойката прави секс 1-2 пъти месечно и на 2-мата партньори това ги устройва, то това се смята за напълно нормално. Също така и за норма може да се смята и правенето на секс повече от 5 пъти седмично.

Тук всичко много зависи от възрастта на човека, хормоналния и психологическия му статус.

Тестостерон, секс и характер

При мъжете сексуалното желание до голяма степен зависи от нивата на мъжкия полов хормон тестостерон. Тук следва да се отбележи, че хормоналния фон оказва голямо влияние на характера както на мъжете, така и на жените.

Така например мъжете с по-високи нива на тестостерона са по-мъжествени, груби, понякога избухливи и често имат по-големи сексуални апетити. Освен това нивата на тестостерона също оказват влияние върху размерите на мъжкия полов член.

Мъжете с понижено ниво на тестостерона са по-инертни в секса, правят го относително рядко, тъй като нямат такова силно сексуално желание.

Отличници и безумци. Какви са те в секса?

Още на първата среща ние често се замисляме за това какъв може да бъде нашият партньор в секса? Възможно ли е по характера и навиците му да се определи неговото поведение в леглото? Веднага следва да кажем, че това е много трудно, но можем да направим прогноза с голяма степен вероятност от сбъдване.

Ако вашето гадже в училище е бил отличник и безупречно шофира автомобила, съблюдавайки всички правила за движение по пътищата, то бъдете готови за това в леглото той да изпълнява добросъвестно своя дълг, тъй като свикнал да върши всичко добре.

И той не е Аполон, но все пак ще се постарае да ви достави удоволствие.

„Вървежните“ момчета с огромни джипове, свикнали да се хвалят със своето положение и със скъпите си вещи за нищо не стават в леглото. Обикновено те са големи егоисти, които на практика не мислят изобщо как да доставят удоволствие за своята интимна партньорка.

Може би най-загадъчният тип мъже са лудите глави, които са любители на високите скорости и които постоянно търсят приключения. Да се предскаже поведението на такъв тип мъж в леглото е почти невъзможно. Той може да бъде изключително нежен, а също така и груб, да бъде егоист или пък да мисли само за вас.

За сексуалната съвместимост

Това е един от най-важните елементи на хармоничните взаимоотношения между мъжа и жената. Но физиологичната съвместимост в този случай играе далеч не водеща роля що се отнася до запазването на брака.

До голяма степен това зависи от характера, сексуалните апетити на партньорите, а също и от удовлетвореността от количеството и качеството на интимните контакти.

Обикновено влюбените двойки в повечето случаи са сексуално съвместими. В такива случаи мъжът и жената с удоволствие осъществяват сексуални контакти, получавайки от тях истинска сексуална наслада.