Всяка жена държи на тона как изглежда и има определен идеал за външния си вид, който често цял живот се опитва да достигне.

Това обаче понякога се оказа невъзможно – тя може да полага всички нужни усилия и пак да не изглежда както в мечтите си. това се дължи на факта, че женското тяло е различно, костната ни структура едва ли е същата като на онзи модел на бельо от корицата на списанието, а генът, определящ колко точно е голям е бюстът ни и къде сме предразположени да качваме килограми със сигурност е неповторим.

Перфекционисти по природа, дамите често не могат и отказват да се примирят с тези факти.

Поради тази причина, за да достигнат своята представа за идеално тяло, те прибягват до какви ли не жестоки, драстични диети, изтощителни всекидневни тренировки във фитнес залата, всякакви бабини методи за отслабване, чайове, добавки, консултации с фитнес инструктори, които впоследствие често се оказват пълни измамници и общо казано – прекарват целия си живот в преследване на перфектното, без да осъзнават, че не зависи съвсем от тях.

Някои жени обаче са по-мързеливи и търсят лесния начин, а това се оказват именно различните пластични операции.

Кои са най-разпространените и търсените видове пластични операции?

Най-широко разпространените такива са липосукцията – премахването или по-точно „изрязването“ на излишните мазнини, което може да се окаже изключително опасно за здравето – и, разбира се, така обсъжданите силиконови импланти – в бюстът, в дупето, в устните – във всяка част от тялото си, която искате да подчертаете и с която искате да изпъкнете.

Кой и защо иска да си ги приложи?

Пластичните операции са част от съвременния живот и все повече млади и стари хора прибягват до тях. Младите – за да постигнат съвършенството, а старите – за да подобрят външния си вид, да се подмладят, да направят така, че да не им личат годините. Или поне не толкова.

Какви нежелани последици може да предизвика поставянето на силиконови импланти?

Тези процедури обаче често имат обратен ефект върху клиентите – вместо да достигнат желаното безпроблемно, е много вероятно след операцията да се сблъскат с много повече проблеми – и с външния си вид, и със здравето си.

Сред най-често срещаните негативи от така широко търсените силиконови импланти намират място няколко доста сериозни неща, засягащи пряко физическото състояние на човека.

На първо място, качеството на използвания силикон често е под всякаква критика. Операциите, гарантиращи висококачествени материали и добра хирургическа намеса от истински професионалист са наистина малко на брой и следователно много скъпи.

Не много хора могат да си позволят да хвърлят толкова пари и следователно прибягват до по-евтините операции, които обаче могат да влошат живота им изключително много.

Повечето от по-евтините операции се извършват без голям контрол, от хора, които не са чак толкова навътре с професията и с нискокачествен силикон, който има толкова омразното свойство да се разваля и да предизвика увисването на бюста, различия в двете гърди и какви ли не други асиметрични и нежелани последици.

Така не само че клиентките не се сдобиват с мечтаното тяло за дълго, ами и развалят това, което имат.

Има много подобни ситуации, които щом попаднат в полезрението на другите, често стават повод за подигравки и смях.

Друга често срещана и дълбоко подценявана опасност е инфекцията – силиконът може да предизвика появата на бактерии в бюстът ви. Ако инфекцията се окаже по-сериозна може да се стигне до хирургична намеса и да се обезобразите завинаги.

Силиконовите импланти могат да доведат до хронична болка в гръдния кош, безчувственост на зърната, некроза, постоянно напрежение в областта на бюста.

Могат да предизвикат и куп други сериозни ефекти, които са по-рядко срещани, но все пак ги има, като преминаване на имплантите в други области на тялото, натравяне вследствие метали, загуба на паметта, артрит и т.н., а понякога може да се окаже и смъртоносно – особено при възникнали усложнения по време на операцията и неопитен лекар.

Силиконовите импланти могат единствено да подобрят вида ви до някаква степен за определен период от време, но не завинаги. Те няма да и да ви помогнат да достигнете перфектното тяло – дори силиконът седи различно на всички.

Най-много да ви създаде куп неудобства, разходи, а понякога и насмешливи погледи.

Препоръчваме ви да не рискувате външния си вид по подобни начини – съществуват много други, с които да подобрите начина, по който изглеждате, а заедно с това да ви донесат и здравословни ползи, а не да поставят здравето ви в опасност.

Ако все пак сте решили да прибегнете до пластичната операция, консултирайте се преди това със специалист и не се доверявайте на кварталните малки болници – пари за здраве не се пестят!