Все повече и повече хора търсят така наречената секс-връзка „по приятелски“, базираща се на редовни сексуални отношения без сериозно обвързване. Макар че този тип връзка не се харесва на много хора, тя също така има и много почитатели.

На хората, практикуващи неангажиращ секс редовно принципно се гледа несериозно, а ако са момичета, те често си спечелват лошото име на „лека жена“.

Тъй като обаче тези отношения между двама партньори са все по-често и по-често търсени, тези определения бавно започват да замират.

Хората имаме нужда от секс – това е в природата ни

Но когато искаме да се съсредоточим върху някаква друга сфера от живота ни и не искаме да се обвързваме сериозно, най-малкото защото не бихме имали пълноценна връзка, занимавайки се главно с нещо друго и не обръщайки нужното внимание на партньора си, този вариант е може би единственият приемлив, който ни остава.

Другият избор би бил да подтиснем естествените си инстинкти и да се отдадем на въздържание, докато не станем готови да дадем всичко от себе си на човека до нас.

Защо обаче да си причиняваме нещо подобно, когато можем да имаме това, от което имаме нужда и да дадем на някой като нас същото? Този някой ние наричаме нашият приятел за секс.

Накратко, това е наш близък човек, към когото не изпитваме нищо повече от чисти приятелски чувства и потенциално сексуално и физическо привличане. В никакъв случай обаче любов.

Иначе тези взаимоотношения се превръщат в нормална връзка, а не в неангажираща секс-такава. Същността им се състои в правенето на секс по всяко време, когато единия изпита нужда, без създаването на романтични чувства.

Целта е това да остане човека, на когото ще дадеш лапа за добре свършената работа и ще идеш с него на кино, коментирайки хубавото момче на щанда за бонбони, което си видяла онзи ден и търсеща съвети какво оправдание да измислиш за пред онзи мъж, когото постоянно ти звъни да излезете.

И приятелят ви за секс вероятно ще ви даде най-добрите съвети.
Неангажиращата подобна връзка има много предимства пред сериозното обвързване, особено що се отнася до по-младите от нас.

На първо място, това е по-голямата безопасност

Решили сме твърдо, че не искаме сериозно обвързване. Вместо да задоволяваме нуждите си с различни хора всеки път, ние го правим с нашия секс-приятел.

Това сериозно намалява риска да прихванем някоя от множеството болести, предавани по полов път.

Друго много търсено нещо е липсата на драми

Никой не харесва моментите, в които на единия му е криво и другият си отнася всичко.

Или пък проблемите, от сорта на: „Защо не ми отговори вчера? С някоя друга ли беше?“ или „Какво, вече няма да ме попиташ и как съм, така ли?“. А тези моменти, искаме или не, стават част от всяка нормална връзка след време.

Тази драма липсва при неангажиращата секс-връзка с приятел, тъй като и двамата сте абсолютно свободни да правите каквото искате – все пак сте просто приятели, нали?

Това създава предпоставки за повече забавление, по-леко прекарване на времето и със сигурност много по-добро настроение. Да не забравяме, че приятелите са тези, на които винаги се обаждаме да ни развеселят, когато ни е тъжно.

Съществуват много предимства на така оплюваната връзка със секс-приятел. Истината е, че много хора, практикуващи този модел на взаимоотношения са всъщност много по-щастливи от сериозно обвързаните.

Важно е да помним обаче, че този тип връзка не е подходящ за хора, които се привързват лесно или влюбват лесно, тъй като нещо подобно може да причини много усложнения в създадените взаимоотношения.

Но ако не сте такива и усещате, че това е, от което имате нужда – дерзайте! Едва ли ще съжалявате.