Жените могат да са доста жестоки същества. Особено към други жени.

Замислете се колко много написани песни има „за нея“, „за другата“ и т.н. И рядко в тези песни се пее колко е красива някоя друга, или как има невероятен характер най-добрата ни приятелка. Всъщност сред най-често срещаните теми са тази за предателството, откраднатият любим, колко по-добри сме от другата и т.н.

Женският свят е изпълнен с изключителна злоба и лицемерие. Със страшно много клюки и интриги, които ако голяма част от не особено информираните по темата мъже, чуят, най-вероятно ще ококорят очи и няма да могат да повярват на какво са способни жените.

Женските раздори не се забравят лесно, а жените са такива отмъстителни създания, че могат да посветят години от живота си в това да направят живота на някоя друга, която не харесват, или с която имат лошо минало, ад. Сякаш им доставя удоволствие да се мразят, обиждат и обсъждат с насмешка.

Кои са най-често срещаните причини за женската омраза?

Мъж. Външен вид. Враг на „приятелка“. Съществуване. Какво ли не.

Характерно за жените е непрекъснатото съревнование. Те винаги са тези, които искат да са най-добрите и рядко признават друга като нещо повече от тях.

Всъщност, реално погледнато, жените биха могли да постигнат много повече, ако просто работеха в екип. Това обаче често се оказва невъзможна задача, поради ненавистта им една към друга. Желанието да си над някой всъщност е проява единствено на неувереност.

Защото вътрешно, жените са изключително неуверени същества. Колкото и да са сигурни в успехите си, колкото и да показват, че са нещо повече и са над останалите, природата на всяка жена е силно емоционална и невероятно лесно ранима.

Често, дори и да не си дават вид на засегнати, в тях бушуват хиляди емоции, които обаче остават прикрити зад едно каменно изражение или биват замаскирани зад съвсем други емоции.

Пък и всеки знае – жените вярват на думи. И когато бъдат обидени от някоя друга, дори и да се нахвърлят с цялата си злоба върху нея, тази злоба е провокирана от нещо по-дълбоко в тях – а именно наранената им същност.

И жените, често, за да се почувстват по-уверени се стараят да смачкат самочувствието на другите жени около тях – само и само, за да се почувстват те самите като по-добри.

Завистта, също е едно от нещата, които често се транслират в абсолютно чиста омраза. Представителките на нежния пол са завистливо племе – „Виж тялото на тази.“, „Колко ли е дала за това палто?“ – редовните шушукания между много дами.

Всеки има нещо различно и когато някой друг има това, което ние искаме или, за което винаги сме се борили, без особен успех, няма как да спрем чувството на ненавист към този човек, което бавно започва да се надига в нас.

Другата, често срещана причина, виновница за женската омраза е любовта. И по-скоро – ревността. Нещо, типично за почти всяка представителка на нежния пол.

Защото когато биват заменени с някоя друга, самочувствието на жените се срива. И за да бъде отново повдигнато, както вече казахме, това често става с подтискането на нечие друго. Рядко се среща жена, която да не мрази новата на бившия си, дори и да не изпитва никакви чувства към него. Това е част от женската природа.

Лицемерието, преструвките, фалшивите комплименти са нещо много често срещано в женския свят. Жените избягват конфликти, като понякога дори си падат и използвачки.

Рядко се действа открито между дамите. Всъщност, повечето от тях постигат това, което искат със задкулисни игри и какви ли не сцени и театри. Което обаче, може винаги да се обърне срещу тях – както вече казахме – женският свят може да бъде доста жестоко място.