Как бързо да влезете във форма, ако вече спортувате?

1. Масаж и СПА

SPA-съоръжения – осигуряват диуретичен и лимфодрениращ ефект. Напомнят кабини за солариум, разположени хоризонтално, но в тях не се използват вредни ултравиолетови лъчи, а инфрачервени лъчи и пари като в сауни.

Под действието на топлия въздух започва обилно отделяне на пот, изхвърляне на токсини, почистване на пори и разграждане на мазнини.

Ефектът е диуретичен и лимфодрениращ ефект. Отдихът в такова съоръжения може да се съчетае с вибро или хидромасаж. А приятната музика, а светотерапията осигурява дълбоко отпускане.

2. Слим-масаж

Още една техника на коригиращ масаж с козметични средства на основата на билки.

3. Лимфодренажен масаж

Способства за екскрецията от организма на излишно количество течности, за подобряване на кръвоснабдяването, повишаване на тонуса, подобряване състоянието на кожата.

Най-добре е да се прави с ароматни етерични масла, които способстват изхвърлянето на водата от организма. Важно е ароматните масла да бъдат качествени и натурални, а не продукт на парфюмерийната промишленост – произведени от синтетични вещества.

4. LPG-масаж

Вариантът на лимфодренажен масаж, но само с помощта на вакуумен апарат. Провежда се за намаляване на мастни отлагания и повишаване на тонуса на кожата.

Фитнес

5. Изправяне на стойката

Помагат най-простите статични упражнения. Изправете на пети към стената, приберете корема, повдигнете раменете и останете в това положение около минута. Отдръпнете се от стената, опитайте се да останете в това положение.

6. Привеждане на мускулите в тонус

Необходимо е да правите изометрични движения – това е когато има напрежение, но няма движение. За да повдигнете и да приведете в тонус бедрата, повдигнете дупето и отпуснете.

Същото правете за тонус на пресата. Глътнете си корема, задръжте няколко секунди и отпуснете. Правете упражненията по 5-6 повторения всяко на всеки час или на 30 минути.

7. Релефни мускули

Най-ефективният способ – след загрявка и силови статични упражнения, не разтягайте след приключване с тренировката.
Разбира се, за седмица няма как да направите плочки на корема, но все пак мускулите леко ще изпъкнат.

Но е факт, че това е много вредно за здравето.

Поради това, че мускулите са работили много интензивно, в него се натрупват голямо количество продукти от обмяната на веществата, в частност – млечната киселина, която „привлича“ течности, в резултат на което мускулите оттичат.

На вас ви се струва, че след интензивно натоварване мускулите се увеличават, а всъщност те просто са оттекли. Ако разтегнете, оттокът изчезне и мускулът става предишен.

Но все пак следва да се има предвид, че темповете на отслабване зависят от изходното тегло и дали има възможност да се лекува в диетологичен стационар.

При постоянно лекарско наблюдение на оптималното понижаване на теглото на 10% от изходното в рамките на месец. Грубо казано, ако човек тежи 100 килограма, то това означава, че след месец може да тежи около 90 килограма.

След това пациентът се изписва, той продължава да отслабва у дома и процесът върви вече по-бавно.

Ако нямате такава възможност да прекарате месец в специализиран стационар, то тогава можете да очаквате не повече от 3-4% понижаване от изходното тегло месечно.

И за постигането на това освен горепосочените упражнения и процедури е желателно да намалите калоричността на порциона с 500-600 килокалории. Но разбира се като целевата е постигането на около 1500 килокалории дневно.