Сестрите Кардашян са обсебени от това, Джесика Алба твърди, че методът ѝ помогна да възстанови тялото си преди раждането. Но какво в действителност представляват тренировките на талията и наистина ли вършат работа?

И което е по-важно – здравословни и безопасни ли са те? Ето и мненията на някои специалисти относно най-новия задължителен аксесоар на красавиците от Холивуд – модерен корсет за всеки ден.

Началото на историята – известните сестри Ким и Кло засилиха значително интереса в тази насока като постнаха в Instagram свои снимки, на които носят тренировъчни устройства и по-конкретно, ленти от специална материя, увити около талията и долната част на гръдния кош, които осигуряват мигновен изтъняващ ефект.

Други модели и знаменитости прокламираха предимствата на тренажорите за талия, а Джесика Алба потвърди, че подобни продукти са ѝ помогнали да влезе отново във форма след като роди. (Тя казва, че дори е носила истински корсет).

Брук Шарве дори създаде собствена серия от превръзки за талия, като една от тях е проектирана за наскоро родили майки и е предназначена да намали задържането на вода и подуването на матката.

Друг подобен продукт, направен от найлон и неопрен, е предназначен за носене около талията по време на тренировка, като така повишава интензивното потене.

Има ли резултат

Според специалистите, подобни устройства и аксесоари могат да ви помогнат да постигнете единствено временни резултати. Ако излизате и искате да изглеждате наистина елегантни, няма проблем да сложите нещо подобно за вечерта.

Факт е, че носенето на подобен тренажор дори може да повиши самооценката и самочувствието на някои жени и да ги накара да започнат да тренират и да се хранят здравословно. Ако се погледнете в огледалото и това, което виждате, ви хареса, има вероятност резултатът да е добър.

А колкото до твърденията, че тези устройства могат в действителност да преобразят тялото ви и да отключат изгарянето на мазнините, то няма доказателства за това и според специалистите, това са абсолютни измислици.

В действителност, някои лекари смятат, че редовната употреба на тренажори за талия могат да намалят силата на мускулите в тази област – точно обратното на това, което се стремите да постигнете за секси корем.

Какви са рисковете

Ако тренажорът за талия е прекалено стегнат, както се оказва, че много от тях са и ако може да се съди по скорошните снимки на знаменитостите, то той може да създаде дискомфорт, да наруши дишането и да причини киселини в стомаха.

Тренажорът може да избута стомаха ви зад диафрагмата и така да причини рефлукс. Ако носите нещо подобно и усетите някой от тези симптоми, това е ясен знак, че трябва да го разхлабите или да го свалите.

Носенето на сходни устройства за намаляване на талията по време на тренировка също не е добра идея, особено ако затруднява и пречи на движенията ви или не ви позволява да дишате дълбоко и свободно.

Така вместо да помогне, тренажорът може сериозно способността ви да тренирате усилено. Наред с това можете да получите обриви по гърба или екзема от пристягането на устройството и обилното потене. Това може да доведе до кожно възпаление или акне.