В тази статия ще ви представим класация на най-вредните продукти.

Според специалисти диетолози, консумацията на тези храни само и единствено може да влоши здравето ни, води до опасни заболявания и риск от намаляване продължителността на живота.

Имайте предвид, че неправилното хранене грози тялото от здравословни проблеми като затлъстяване, пълнота, и нарушения, обхващащи стомашно-чревния тракт.

  1. Колбаси, кренвирши, пушени меса – заболяване в опаковка!

Тези продукти са изключително канцерогенни и са директна рецепта за прихващане на някоя болест.

Съставът им включва бекон и висцерална мастна тъкан, свински кожи, соя, генетично модифицирани суровини (обърнете внимание – суровини, не хранителни вещества) и други химически трикове.

Да не говорим какво има в кренвиршите, защото ще станете и ще избягате.

Важно е да се отбележи, че има колбаси, мезета и кренвирши, които са от 100% чисто месо, тях можете да откриете под специален етикет в по-големите хранителни вериги.

Ще ги разпознаете и по цената, защото в тях има натурални съставки и много хранителни вещества.

  1. Газирани напитки

Газираните и безалкохолните напитки са смес от захар, различни подсладители и ароматни вещества във високи количества.

Сладките безалкохолни напитки често са кофа захар, малко оцветители, някой друг токсичен химикал и други вещества, които е доста трудно да бъдат определени.

  1. Чипс и бисквитки

Можете ли да си представите храна, която да няма хранителна стойност?

И вие сигурно някога сте яли зрънчо, което става неприятна течност в устата, малко след като бъде изконсумирано.

Чипсовете и бисквитките са вредни, защото в тях има много сол, канцерогенни вещества и други компоненти, класифицирани като вредни.

  1. Сосове

Кетчуп, майонеза, горчица, чеснов сос и повечето сосове като соевия и чилито, които не са от 100% натурални съставки, са доста вредни за здравето.

Те съдържат богата гама от консерванти, изкуствени аромати, заместители на вкуса и ГМО.

Освен това са много калорични и често се използват като гарнитура за още по-калорични храни като пържени картофи например.

  1. Шоколадови десерти, бонбони, близалки и дъвки

Те не са нищо повече от калорична, вредна и сладка бомба, наситена с ГМО, консерванти и химически добавки.

Дъвките, освен това, са наситени със захари и аспартам, който е изключително вредно вещество, спадащо към графа канцерогенни.

Човешко е да имаме нужда от въглехидрати и на всеки му е ясно, че няма как да засищаме този глад само с плодове и  зеленчуци и всеки има нужда от нещичко вредно понякога.

Поне се постарайте, ако консумирате някои от тези храни, да не го правите по-често от 1 път седмично.

Колкото до шоколада, опитайте се да ядете натурален с поне 70% какаово съдържание.

Имайте напредвид, че това е доста високо съдържание на какао и общо взето само външният вид на натуралния шоколад е подобен на млечния. Той е доста горчив и на някои хора просто не им понася да го консумират.

Друг често срещан, вреден хранителен навик е дъвченето на дъвка. Дъвките не са полезни, те не заместват хранене, те не почистват устата ви нито правят зъбите ви снежно бели, както казват по телевизията.

Поне ако обичате да дъвчете дъвка, си набавете такива, които са с малко по-малко вредно съдържание. Можете да намерите борови или ментови дъвки в аптеката, така поне ще сте сигурни какво пъхате в устата си.