Много хора, които се опитват да отслабнат се насочват към здравословното хранене, което задължително включва изобилие от плодове и зеленчуци. Това безспорно е един от най-добрите избори, които могат да бъдат направени, но не бива да забравяме, че нищо прекалено не е добра идея и плодовете, макар и повечето нискокалорични, съдържат доста плодова захар, която ако бъде приемана в прекалено големи количества може да възпрепятства отслабването ни и постигането на желаните от нас, резултати.

Затова е много добре да се насочим към плодове, които са с по-високо съдържание на вода и следователно забързват метаболизма много повече и ни хидратират.

А кои са тези плодове?

1. Диня

Класацията несъмнено води динята с 92 % съдържание на вода. След проведено изследване, учените установили, че този плод може да помогне за хидратирането на тялото два пъти повече, отколкото помага самата вода.

Този факт е удивляващ и абсолютно достатъчен да започнете да консумирате повече диня през летните месеци.

Освен това, проучванията показват, че динята съдържа в себе си много от електролитите, които се съдържат в спортните напитки: натрий, калий, калций, магнезий и др.

2. Пъпеш

Всяко парче пъпеш се състои от около 90 % вода, затова пъпешът също е невероятен избор през горещите месеци, ако си търсите какво да похапнете, но в същото време искате да отслабнете и да ви е леко на стомаха.

Беден на калории, също като динята, той няма да се отрази на фигурата ви, освен ако не го консумирате в някакви огромни количества, които също не биха били чисто и просто здравословни.

Жълто-оранжевият му цвят е сигурен признак, че е богат на витамин А, освен на вода. Този витамин е от изключителна важност за доброто зрение и за доброто здравословно състояние на очите, затова включете пъпеша в менюто си, когато му дойде времето.

3. Грейпфрут

Грейпфрутът също е сезонен плод, затова се възползвайте от него, докато го има. С 91 % съдържание на вода, този цитрусов плод е перфектен за диетичния ви режим и за хидратирането на организма ви.

Освен това, той е невероятен източник на витамин С, който е много важен за добрата имунна система и за достатъчно бързия метаболизъм, което допълнително ще ускори процеса ви на отслабване.

4. Ягоди

Сезонът им тепърва предстои - ягодите, освен че са вкусни и съдържат цели 92 % вода, са и невероятни антиоксиданти – те неутрализират свободните радикали, забавят стареенето на клетките и са бедни на мазнини, холестерол и разбира се, на – калории. Освен това, те са с високо съдържание на фибри, което осигурява ситост на организма ви.

5. Праскови

Прасковите имат 88 % вода, но с тях не бива да се прекалява, защото те все пак са доста сладък плод, ако са узрели добре.

Но нещо хубаво за тях е, че освен че са с високо съдържание на вода, те снабдяват организма ни и с така необходимите му в наши дни фосфор, желязо, манган, фолиева киселина, магнезий и витамините А, С и К, които са жизненоважни за тялото ни и за добрия ни метаболизъм.

Други плодове, които са богати на вода и могат да ви бъдат от полза, ако се опитвате да свалите излишните килограми са и ананасът, портокалите и кайсиите.