Много хора споделят, че при посещението си в страни като Великобритания, САЩ или Канада са качили по някой и друг килограм отгоре.

Причината за това е в начина на хранене и в това, че човек несъзнателно започва да се храни както го правят хората на мястото на което е. Малко хора обаче знаят, че почти всеки, който посети Колумбия, се завръща след няколко седмици обикновено с няколко килограма по малко.

Какви са тайните на колумбийската кухня за здравословното хранене?

1. Количеството и честотата на храненето - нека да започнем с порциите. Независимо дали в ресторант или у дома, средната колумбийска порция е значително по-малко от тази, която ядат хората в Европа или САЩ.

За сметка на това хората в Колумбия отделят повече време на това да се хранят нормално и ежедневието им е по-малко забързано. По тази причина са повече хората, които могат да си позволят да се хранят често и по-малко.

2. Плодовете - на почит са в Колумбия. Като тропическа страна тук те са в голямо изобилие и предлагат огромно многообразие. Присъстват на масата постоянно, а хората си похапват пресни плодове по няколко пъти на ден. Манго, папая, банани, цитруси, кокосови орехи и каквото ви душа поиска. От плодовете не се пълнее, а витамините в тях са в огромни количества.

3. Основните ястия - в повечето провинции на Колумбия картофите и бобовите храни са основа на местната кухня. Тук трябва да ви светне лампичка, защото това е един от ключовите моменти в отслабването. Бобовите храни са отличен източник на протеини, а картофите са сред най-добрите източници на въглехидрати. и двете храни са диетични и от тях се отслабва стига да ги консумирате достатъчно често.

4. Рибата - в Колумбия, особено в крайбрежните райони на страната, рибата е нещо, което присъства на масата поне един или два пъти в седмицата. В сравнение с България това е много, много, много по-често!

5. Супата - на голяма почит са в Колумбия. Пилешката супа е най-популярна, особено в големите градове като Богота. Обикновено в много домове това ястие се поднася на трапезата по 3, а понякога и по 4 пъти в седмицата.

6. Кафето - Колумбия е една от страните с най-добро кафе в света. А местните жители обичат да си го пийват по всяко време на деня. Всъщност не е тайна, че кафето ускорява метаболизма и резултатът от неговото пиене е все едно сте яли по-малко храна през деня.

7. Движението - колумбийците все още се движат много повече от хората в Северна Америка и Европа. Като цяло двигателната активност в латиноамериканската страна е подобна на тази в средиземноморски страни като Гърция. Хубавото време през годината определено е един от факторите, които карат хората да прекарват повече време под открито небе.