Твърде ниският сексуален апетит може да бъде последствие от твърде добър апетит на масата. Пристрастяването към някои храни не само съсипва фигурата и се отразява неблагоприятно на здравето, но и убива сексуалното желание.

Ето няколко храни, за които дори и не сте си помисляли, че могат поне някак свързани със сексуалната сфера, а те тайно ѝ влияят и то не по най-добрият начин.

1. Пържено

Вредната мазнина, в която се пържат картофите, чипсовете или пилешките крилца, неблагоприятно въздейства на организма, и в резултат човек се чувства вял, апатичен.

Ако жената няма сили активно да се движи, то тогава изобщо няма да ѝ до секс.

2. Соево мляко

Това е доста екзотичен продукт за нашата страна, но е популярен сред вегетарианците и сред хората, които са приели здравословното хранене за свое верую, което пък има свои предимства и недостатъци.

Разбира се, някои го пият, защото поради алергия или по собствен избор избягват употребата на краве мляко. Но е важно да се помни, че соевото мляко съдържа растителни естрогени, а това влияе на хормоналния фон.

Какво би се случило, ако и без това естрогените ви са високи? Хормоналният дисбаланс, конкретно, намалява способността ни да се възбуждаме и да се наслаждаваме на секса.

Ако нямате сериозни причини да пиете именно такова мляко, като например, алергия, и просто ви харесва неговият вкус, можете да смесите соевото мляко с обикновеното, когато, например, го добавяте в кафето.

3. Сладолед и сирене

Прекомерната употреба на млечни продукти понижава тонуса и усилва неприятните проявления на месечния цикъл, сред които са неприятните спазми, подуване на корема.

Опитайте да намалите количеството до 3 порции дневно, и скоро ще забележите разликата.

4. Алкохол

Разбира се, в малки количества виното или коктейлите ще ви помогнат да се разкрепостите и ще усилят желанието, намалявайки вътрешните ограничения.

Но злоупотребата с алкохол потиска сексуалното желание. А когато пиете алкохолни напитки без значение какво е количество, препоръчително е да е в рамките на допустимото, за да се предотврати обезводняване.

5. Хамбургери и хотдог

Химикалите, които се използват при производството на продуктите, от които се приготвят тези храни, могат да предизвикат хормонален дисбаланс.

Ако ви се яде такава храна, можете да си сварите пилешки гърди или парче постно телешко и да си направите топли или обикновени сандвичи.

Ако все пак си позволявате такива изкушения, лекарите препоръчват да не надвишавате лимитът от 3 порции седмично.

6. Бонбони, сладкиши и кифли

В неголеми количества сладкото е дори необходимо. Но ако се оплаквате от ниско сексуално желание, то се замислете колко често се изкушавате от подобни лакомства. Високото ниво на кръвната захар съсипва сексуалният апетит.

7. Чешмяна вода

Средствата, които се използват за дезинфекция на питейната вода, не само не я правят пълноценна вода за пиене, но могат също и да понижат нивото на жизнената ви енергия.

Това пък от своя страна води до загуба на сексуално желание. Това е още причина задължително да филтрирате и да сварите водата, която се използва за пиене и за приготвяне на храна.

Разбира се, в повечето населени места у нас водата, която тече от чешмите е с много добро качество, и не е необходимо да бъде филтрирана или преварявана, за да е подходяща за пиене.