За съжаление, никой все още не е успял да избегне стареенето. Но максималното удължаване на младостта е напълно възможно – с помощта на качествени кремове срещу дълбоки бръчки.

Специалистите по красота са убедени, че затова не трябва да се чака определен възраст – напротив, никога не е рано да се започне.

Просто в различните периоди ще са необходими различни средства – в зависимост от типа, количеството, интензивността на бръчките. Тоест ключовата дума по тази тема е бръчки, а не възраст.

Показания за употреба

Това са наличие на прекалено изсушена, увиснала кожа, бразди и бръчки на лицето:
• Повърхностни /мимически/, свързани със сухота и мимиката;
• Дълбоки /статични/ - възрастови;

В младостта по-активни компоненти е препоръчително да се използват на курсове, а по-късно постоянно. Освен скъпата козметика за стареещата кожа много компании пускат аптечни марки, а също и професионални средства.

Те се използват в салони за красота, по индивидуални съвети и под контрол на лекари, специализирали в козметиката.

Възрастовата градация на подмладяващите кремове е приблизително такава – от 25, от 30, от 40 години.

Състав на кремове срещу дълбоки бръчки

Над рецептите на суперкремовете срещу стареене работят най-големите специалисти от световни компании, клиники, модни центрове и красота.

Когато избирате свое средство из многообразието от марките кремове срещу дълбоки бръчки, е добре да проучите неговия състав.

Антивъзрастовите средства се съдържат в една или друга комбинация, сред тях има и задължителни компоненти, важен от тях е колагена.

Грамотният подход е колагенът да влияе на дълбоките слоеве, тоест продуцира се в клетките, а не просто да покрива лицето в състава на масата крем.

Рецептата на обогатен крем със съставки, осигуряващи подмладяващ и защитен ефект върху кожата:

• Слънцезащитни филтри;
• Гликолова АНА и салицилова ВНА киселини – премахват загиналия епидермис;
• Ретинол – маслен разтвор на витамин А, и ретиноиди;
• Пептиди;
• Антиоксиданти;
• Натурални мазнини;
• Ботокс или хуалиронова киселина – в скъпите кремове;

По цена и ефективност условно средствата се делят на няколко групи. Всеки кориферий в козметиката предлага собствена уникална рецепта на вечна младост, а експертите облекчават нашият избор посредством различни класации.

Приготвяне на кремове срещу дълбоки бръчки в домашни условия

Винаги този метод е много по-евтин, освен това е и такива кремове са по-свежи, натурални са, и по-щадящи, отколкото купените. Това са съществените предимства, но:

• Трябва да ги носите навсякъде;
• Да ги приготвяте често, но в малки количества;
• Понякога се налага дълго да се очакват видимите ефекти;

Въпреки това много жени са готови да споделят личен опит, и по-точно как да приготвите маска или крем срещу дълбоки бръчки в домашни условия.

От простите, вместо нощен крем – натурално краве масло, или зехтин, портокалово кедрово масло, до сложни рецепти с екзотични съставки. Сред многообразието от домашни кремове срещу дълбоки бръчки ще изберем златната среда:

1. По чаена лъжичка липов цвят и лайка се запарват в половин чаша вряла вода. След 20 минути се прецеждат, смесват се със супена лъжица масло, разбъркват се, докато станат еднородни. Получената смес се нанася около очите вечер за 15-20 минути, след това се почиства с памучен тампон.

2. 2 супени лъжици лайки се заливат с ¼ водна чаша вряла вода, оставя се да престои за час и се прецежда. Добавя се глицерин, масло от гроздово семе, мед в пропорция 1:1:1 към количеството настойка от лайка, смесва се до еднородна консистенция.