Първият човек на Земята Господ сътворил от земен прах. В Корана се уточнява, че е от глина. Излиза, че от този материал хората произхождат. И освен това е лечебен, като не струва нищо.

Това лекарство може да се купи от всяка аптека или дори, или пък да се изкопа от градината или от най-близката кариера.

Срещу бактерии и пробойни в биополето

В глината има много минерални соли и микроелементи – силиций, желязо, азот, калций, калий, и то в добре усвояема форма.

Биоенерготерапевтите вярват, че очистващото действие на глината се случва не само на физическо, но и на по-фино, енергетично ниво.

Те смятат, че глината може да изцели, дори и нарушеното биополе. Неслучайно още в зората на медицината този материал е помагал на лекарите да се справят с хранителните отравяния, холерата, дизентерията и други инфекции.

Тъй като глината е отличен адсорбент, а освен това и антисептик – в нея не оцеляват вредни микроби, затова отдавна в полеви условия е използвана за замазване на рани, за да се спре бързо кръвотечението и да се обеззаразят тъканите.

Разбира се, ние не ви призоваваме да мажете с глина от пътя рани или пък прорези. А също и не съветваме да се пие глинена вода – макар и на много хора това средство да помага, то все пак е доста радикално. Въпреки това подходящите начини за използване на глината са множество.

Не само се цапаме, но и се лекуваме

Глината може да се използва под формата на апликации, лосиони, кални вани.

Народните лечители съветват препоръчват устата да се плакне с глина, да се използва за клизми и душове, и дори да се приема вътрешно, но такова лечение е спорно. А ето например, не е зле да си направите една вана на двора или на вилата, като добавите в коритото малко глина – до получаване на мътен разтвор, и да постоите така половин час, и дори ще ви бъде от полза.

При възпаление, например, при радикулит може на кръста да сложите парче глина с дебелина 2-3 см, и отгоре вълнена кърпа, за да се загрее мястото, като можете да увиете отгоре с найлон.

При болни стави е подходяща глинената каша, която може да се маже, например на коленете, или на болезненото място. Особено полезна е глината при заболявания на костите, ставите, кожата, а също и при невралгия. Но глината не изключва, а допълва основното лечение.

За да си приготвите лекарство, е достатъчно да подсушите на слънце няколко парчета глина и след да ги сложите в някакви кутии. Нагрята на слънцето глината удвоява целебните си качества.

Каква глина е най-добрата?

Разбира се, за лечение е подходяща само тази глина, която се добива далеч от индустриални предприятия, шосета и около големи градове. За да проверите нейното качество, ето на какво да обърнете внимание:

Оценете я на вид – добрата глина изглежда мазна. Лошата, сухата, без блясък, впрочем глината, която се добива от дълбоко е много силно компресирана, и няма да може да се разтроши, дори и с чук.

За да се използва такава, първо трябва да се подържи във фризер, а след това да се залее с вода. Понякога няколко пъти.