Традиционните пушени колбаси се приготвят като преминават през ферментационен процес, който значително понижава рН на месото и му придава пикантност.

Процесът забавя развитието на лошите бактерии. Ако сте от хората, които обичат да приготвят храната си и не се притеснявате да готвите колбаси, изпробвайте няколко рецепти за вкусни месни деликатеси.

Лятна наденица с еленско месо и сирене „Чедър“

Добавете към месото една чаша студена вода с добавени подправки като горчица, чесън и черен пипер. Добавете сирене „Чедър“, сос „Халапеньо“ и мляно еленско месо. Разточете във форма на кренвирши, покрийте с фолио и ги оставете да престоят в хладилника един ден. На следващия ден ги изпечете в продължение на два часа, при нагрята на 300 градуса фурна.

Лятна рецепта за наденица

Размесете каймата от наденицата с малко вода, добавете чесън и горчица. Най-добре е да я размесите с ръце, като добавите и подправките. След това разточете месото и го опаковайте в алуминиево фолио, като го оставите в хладилник за един ден. На следващия ден махнете фолиото и изпечете каймата в продължение на час.

Лятна рецепта за наденица с говеждо месо

Размесете говеждото месо с лют червен пипер, чесън, захар, горчица, черен пипер, обикновен или бял пипер. Оставете сместа за един ден в хладилника. Разточете, като направите малки наденички, след това ги опечете при 150 градуса в продължение на 4 часа.

Рецепта за наденица, подходяща за излет

Разделете наденицата от свинско месо, добавете говеждо месо, чесън, черен пипер, градински чай и лук. Сместа трябва да премине през термична обработка. След като размесите добре, може да направите наденици от месото. Пече се в продължение на 6 часа при 160 градуса, като предварително се опакова във фолио.

Турска лятна наденица

Смесете консервиращата смес с чесън, сол, синапено семе, малко захар и черен пипер. Разточете сместа, като оформите малки наденички и изпечете в продължение на 2 часа при 275 градуса.

Еленово месо и говежда наденица

Комбинирайте еленското месо с говеждото и добавете вода. Разбъркайте добре и постепенно добавете черен пипер, синапено семе, смлян синап, лук и чесън на прах. Уверете се, че сте размесили сместа добре, за да премине нормална термична обработка. Оставете колбасите да престоят една вечер в хладилника, а на следващия ден ги изпечете на 200 градуса в продължение на 7 часа.

Дижонска наденица с мед

Използвайте остър нож, за да направи 12 дълбоки, странични разреза в наденицата. Подгответе сместа, като размесите в купа дижонска горчица, захар и мед. Добавете по лъжица от сместа в разфасовките месо и опечете на 325 градуса в продължение на 45 минути.

Колбасарски филийки

Използвайте лятна рецепта за нарязана наденица на скара или я изпържете в тиган, докато стане хрупкава. Ако печете на скара, поставете 2 парчета сирене върху наденицата, докато се разтопи. Намажете препечените хлебчета с масло или оставете питки хляб на скарата. Намажете с топено сирене колбасарските филийки и добавете любимия си сос или майонеза.

Домашно приготвените колбаси са много по-вкусни от тези, които се продават в магазините. След като веднъж сте си приготвили сами колбасите, едва ли ще поискате да си купите готови от магазина.