Всички жени знаят колко е добре да се използва маска за лице като средство да поддържане на красотата. Тя има изключително добър и доказан ефект върху кожата и поради тази причина е така разпространена и търсена от потребителите на козметичната индустрия.

Маската за лице има специфична насоченост според нуждите на кожата. Именно за това е важно да определите много внимателно какъв тип кожа имате. Ако не се справите Ви препоръчвам да посетите дерматолог. Така ще избегнете грешки и разочарования.

Маска за лице с нормална кожа

Тя е с възможно най-лека формула. Дамите притежаващи нормална кожа са големи късметлийки. За тях е нужно единствено да подберат продукт съдържащ естествени съставки и етерични масла.

Маска за лице с мазна кожа

При този вид е важни да се регулира отделянето на себум, защото той е причинителят на неприятната лъскавина на лицето. За целта се насочете към маска, в чиито съдържание има глина.

От древни времена се знае за свойствата на глината да изсушава и дезинфекцира порите. За антибактериално действие се препоръчва да има съставки като бъз и хамамалес.

Маска за лице с чувствителна кожа

Ако попадате в тази графа, то отлично знаете, че кожата ви има нужда от специални грижи. Много внимателно подбирайте всичките си козметични продукти, за да не си причинявате допълнителен дискомфорт.

Тук трябва да наблегнете на маска с успокояващо действие, предотвратяваща възпаленията. Алое вера, лайка, мента са едни от естествените съставки, които ще ви спомогнат за добър резултат.

Задължително избягвайте продукти със силни химикали и миризми. Не се препоръчва и да ексфолирате кожата си, това ще я раздразни допълнително.

Съществуват на пазара и маски с анти-ейдж действие. Те са много търсени от жени след 40 години, защото са едно допълнително средство за борба със стареенето на кожата. Могат да бъдат комбинирани.

Тоест едни да хидратират, други да подхранват или пък ексфолират. Задължително при този вид е наличието на ретинол. За него е доказано, че спомага за образуването на колаген в кожата, а дамите в напреднала възраст знаят, че именно той поддържа лицето им свежо, опънато и връща младежкия му вид.

Когато сте нанесли маска за лице запомнете, че е необходимо да сте в пълен покой. Правете тази процедура, когато сте сами, за да не ви се налага да говорите или да се смеете.

Бръчките около устните и очите нарушават цялостта на маската и ефекта и се губи.

Премахването обикновено е по различен начин. Едни се белят, а други се отмиват. При втория случай се препоръчва използването на хладка вода, а не гореща, за да не отмиете мастния слой от кожата си и да я изсушите излишно.

Може да намерите подходящата маска за лице от продуктите на Faberlic, те са съобразени с изискванията на всеки тип кожа.