Козметичните компании предлагат много разнообразни продукти за разкрасяване. Маски, гелове, лосиони и кремове . Тук ще се съсредоточим в ползите от употребата на серум.

Този продукт е изключително полезен за ежедневната грижа, която полага жената, за да запази своята красота за по-дълго време.

Серумът за лице има голяма сила за решаване на различни проблеми, поради тяхното скоростно действие. Те са така да се каже спешната помощ в козметиката.

В техния състав има по-активни съставки в концентриран вид, поради това те мигновено се възприемат и започват да работят по кожата. Това разбира се рефлектира и върху тяхната цена, доста по-висока от обикновен крем например.

Има определена възраст, след която се препоръчва употребата на серум. Тя обикновено е около 30 години. Тогава се счита, че се появяват първите признаци на стареене.

Кожата се отпуска и губи еластичност. Образували са се и първите бръчки, които са в резултат на мимическите движения на лицето.
Съществуват различни видове серуми, според проблема, който решават. Някои осигуряват противостареещо действие.

Те повдигат и стягат кожата. Други имат за задача да облекчат зачервяванията по чувствителната кожа. Създадени са и такива за борба с акнето. Има серуми при разширени пори и борещи се с пигментацията.

Ползите от серума за лице са главно в неговите активни съставки. Важно е да се употребява само когато има видима нужда от него, защото веществата са по-концентрични и агресивни към кожата.

Формулата му е много лека и бързо попива. Веднага започва да се справя с поставената му задача.

В повечето случаи, серумът за лице не съдържа хидратиращи добавки. Неговата задача е не да регулира водния баланс, а да достави до клетките различни биоактивни съставки и подхранващи вещества.

Обикновено са включени различни растителни вещества, антиоксиданти, глицерин и други. Така постигат ефекта на защита на лицето от въздействието на заобикалящата ни среда.

Молекулите на серума са по-малки и поради тази причина, той се нанася преди крема за лице. В противен случай няма да има ефект. Преди него почистете лицето добре, за да му осигурите достъп до по-дълбоките слоеве на епидермиса.

Посъветвайте се с дерматолог при избора на серум, за да се покрият максимално очакванията Ви. Важно е да се вземе предвид типа кожа и нейното състояние. Имайте предвид, че серумът не е създаден да замести крема за лице.

Напротив, той задължително се използва като добавка към него, защото в повечето случай серума не може да осигури нужната хидратация на кожата Ви.

Препоръчително е серумът и крема да са на една и съща марка, защото съставките им са създадени да се допълват. При избора на козметична компания Ви съветваме да се доверите на Faberlic и ще имате смайващи резултати.

Не прекалявайте с употребата на серум за лице. Най-подходящи периоди са пролетта и есента. След това преустановете. Лицето ви трябва да почине.