43-годишен мъж от Аризона пострада тежко по време на нестандартен секс. Неговата половинка отхапва пениса му. Развива се гангрена на ухапания орган, но лекарите успяват да спасят живота на мъжа.

Мъжът не търси веднага помощ, затова развива гангрена

Авторите на научния доклад отбелязват, че до неприятният развой се стига до голяма степен и поради това, че пострадалият мъж търси медицинска помощ твърде късно, едва 5 дни след травмата.

Може би щеше да чака и още, но по график имал планово посещение на хемодиализа за лечение на бъбречна недостатъчност. По време на прегледа лекарят случайно установява гангрена на половия член.

Тъканта на пениса вече била почерняла и хирурзите по спешност трябвало да отстранят засегнатите участъци, за да се преустанови разпространението на инфекцията.

Мъжът все пак има късмет, тъй като изобщо оцелява при такова състояние, което убива 6 от 10 пациенти, тоест смъртността е 60%.

Антибиотична атака за справяне с тежката инфекция

Доктор Марк Зоски, автор на научния доклад, отбелязва, че веднага след операцията дават на мъжа различни видове антибиотици в големи дози.

И след тази атака с антибактериални препарати разпространението на инфекцията е преустановено.

Доктор Зоски също посочва, че мъжете с ухапване на пениса обикновено не търсят веднага медицинска помощ, както е редно, и затова инфекцията прогресира до разяждане на кожата и дори до развитие на гангрена, както в случая.

Може би хроничното бъбречно заболяване на мъжа до известна степен е способствало за по-бързото развитие на гангрена.

Все пак то отслабва имунната система и защитните сили на организма и съответно става тъканите стават по-податливи на увреждания, вследствие на външни травмиращи въздействия.

В научния доклад не се съобщава точно как жената успява да ухапе мъжа по пениса.

По всяка вероятност е по време на орален секс, който освен че крие рискове от сериозни травми, както се оказва, е източник на заразяване и с редица венерически болести, затова трябва да се практикува с повишено внимание.

Изглежда жената може да се захласне до такава степен по интимните ласки, че да отхапе достойнството на своята половинка.