Способна ли е недостатъчната дължина на пениса да повлияе на психологическото състояние на мъжа, правейки неговият живот дискомфортен?

Често именно размерът на половия член се превръща в един от решаващите фактори за реализацията на мъжа като личност, а също и показател, оказващ пряко влияние върху качеството на живота.

На първо място неудовлетворителният размер може да се прояви като скованост в общуването с околните хора, като загуба на интереси, на житейски ориентири, които водят до цялостна неувереност и комплексираност.

Възможно ли е още в детството да се предотврати проблемът с неудовлетворителния размер на пениса и да се определи колко хармонично ще бъде формирането на половия член при тийнейджъра, чийто организъм постоянно се променя?

Оценката на развитието на гениталиите в детска възраст създава известни трудности, тъй като когато се прави се отчита не само дължината на половия член в зависимост от възрастта, а също и обемът на тестисите и другите антропометрични параметри.

Затова са препоръчителни периодични консултации с детски специалист по урология и андрология.

Не е необходимо да се опитвате сами да определяте здравословното състояние на вашето дете, основавайки се на данни от различни таблици за възрастовите показатели за дължината на члена и за обема на тестисите. Най-добре е да се обръщате с тези въпроси към специалист.

Влияят ли недостатъчните размери на половия член и ниските нива на тестостерона на здравето на мъжа?

Размерът на пениса е отражение на общото здравословно състояние на мъжа, а също може да „разкаже“ много за състоянието на неговата ендокринна и репродуктивна система.

Тъй като размерът на пениса зависи от нивото на половите хормони – преди всичко от това на тестостерона и на неговите производни, в периода на пубертета, когато у човека най-интензивно се формират външните полови органи.

Понижените нива на тестостерона водят не само до забавяне на растежа на тъканите на половия член и до възникване впоследствие на психологически проблеми, но и до безплодие в резултат на понижаване, а впоследствие на пълното прекратяване образуването на полови клетки.

Поради това е необходимо възможно най-рано това състояние да бъде открито. От това колко своевременно мъжът ще се обърне с този проблем към лекар, пряко зависи и ефективността на лечението.

Възможно ли е малкият размер на половия член да предизвика проблеми с ерекцията?

Разбира се, при мъжете с ниски нива на тестостерона и с малък полов член са възможни проблеми с ерекцията както с органичен, така и с психологически произход.

Към настоящия момент са известни около 20 вродени заболявания, характеризиращи се с недостатъчен синтез на полови хормони и проявяващи се с малък размер на половия член, нарушаване на ерекцията и дори с безплодие.

Как може да се помогне на мъжа да увеличи размера на половия си член? Възможно ли е лечение, ако пенисът е недоразвит?

Към настоящия момент въпросът с увеличаването на размера на половия член е практически решен.

Основните терапевтични методи са хормоналната заместваща терапия по медицински показания, ефективна във всяка възраст, а също и увеличаване на дължината на пениса с помощта на екстензивен – разтягащ апарат заедно с операция и местна локална стимулация.

И колкото по-рано бъде започнато лечение, толкова по-силно изразен ще бъде резултатът от увеличаване на размера на пениса.