На няколко пациенти, лекували се от рак в една от клиниките на Ню Йорк откриват рядка инфекция. Установено е, че се заразяват, след като медицинска сестра им бие венозно инжекция. Тя разрежда опиоиден препарат с питейна вода.

Наркозависима медицинска сестра зарази с инфекция раково болни

Пояснява се, че медицинската сестра страдала от наркотична зависимост, и за да запази за себе си част от препарата, разреждала предназначеното за пациентите лекарство с вода.

От тези манипулации пациентите се оказват заразени с грамотрицателна бактерия Sphingomonas paucimobilis. Наложило се да изпишат антибиотици за справяне с инфекцията.

Съобщава се, че самата инфекция не става причина за летален изход, но няколко от пациентите умират заради усложненията на основното заболяване.

Инфекциите, предизвикани от Sphingomonas paucimobilis, се срещат много рядко – в рисковата група се оказват пациенти с отслабен имунитет. Така става и в този случай.

Вътрешно разследване, проведено в болница, показва, че медицинската сестра нееднократно е извършвала подобни манипулации.

Името на медицинската сестра не се споменава, но е известно, че това се е случило през 2018 г. При проверка на започналите наказателни дела през този период се установява един подобен случай.

През юни 2019 г. бившата медицинска сестра Келси Малви е осъдена на 10 години затвор и глоба в размер на 250 000 долара. Обвинена е в кражба на обезболяващи медикаменти. Посочва, че Малви напуска работа в средата на лятото на 2018 г.

Медицинска сестра – сред най-депресиращите професии

Днес все по-често се говори за депресията за заболяване, характерно за хората с ненормиран график, нездравословни хранителни навици и неспособност за ефективно справяне със стреса.

От друга страна, едни от нас са в по-голяма степен предразположени към депресивни състояния от други. И важен фактор в този смисъл е сферата на дейност.

Медицинските сестри, лекарите и обслужващият персонал на болниците са професии, в които хората дават повече на другите, отколкото да мислят за себе си.

Медицинските работници работят извънредно, когато животът на пациентите е буквално в ръцете. Това предразполага към депресивни състояния и развитие на различни зависимости.