Протеинът е един от трите (а според някои и четирите) макронутриента – въглехидрати, протеин (на бълг.: белтъчини), мазнини и фибри (които уж са вид въглехидрат, но това са само твърдения за момента).

Тези макронутриенти (за по-кратко макроси) присъстват в това, което изяде последно. Ето от тук идва словосъчетанието „балансирано хранене“ – т.е. от всеки макрос по малко.

Знаеше ли, че можеш да отслабваш само чрез засилването на белтъчините в храната? Естествено, за сметка на белтъчините не е лошо да намалиш останалите. Например, вместо яйца с филия хляб и авокадо, да увеличиш яйцата и да премахнеш филията хляб и да изядеш половината от количеството авокадо.

Белтъчините и защо са важен макрос за отслабване

Препоръката на Lechenie.bg е преди да предприемаш каквото и да е като промени по хранителните си навици, пък и било то режим със засилено количество белтъчини с цел отслабване, да се консултирате предварително с лекуващия си лекар.

Лекарят ти трябва да прецени по-добре от всеки на база моментното ти здраве дали подобна диета с повече протеин би била на първо място безопасна. Повечето хора след лекаря си отиват при фитнес инструктор, който да препоръча подходящ суплемент, но това невинаги е добра идея, защото можете да попаднете на некомпетентни „професионалисти“.

Как по-точно протеинът помага за отслабването

Протеинът е силно засищащо вещество, което означава, че с минимум ще можете да захраните тялото си на максимум. Ето защо е добре да приемате повече от него, за да не изпитвате последващ глад.

Така ще можете да кажете „Не!“ на среднощното хранене, например, което е си е една немалка победа. Давай смело, защото по този начин се прави изваяно тяло, а не с прекомерно хранене и убийствени тренировки – действай умно срещу природата, защото тя е по-умна от всички ни.

В какви диети можем да включим протеина

Тренировки. Тренировки. И пак тренировки.

Методите, по които можете да включвате протеина в различни хранителни режими, са наистина много. Можете да се отдадете на много тренировки и много протеин, което е нелоша идея, защото мускулната ви маса ще бъде доста стабилно възбудена.

Да, ще наблюдавате растеж, защото освен външни белтъчини, тялото ви ще секретира и собствени (което няма да е нищо ново за него). По този начин, с прием на сеиозни дози протеин и от храната, и от суплементи, вие ще повишите значително концентрацията на белтъчини в организма.

Освен съвети и препоръки от Lechenie.bg, можеш да закупиш протеини на топ цени и от Workout.bg, което вече е нещо ново! Действай днес, защото утре може и да няма, а е прекалено гадно да не видиш истинския потенциал на тялото си!