Да усетиш физическото здраве и да успееш да го поддържаш наистина си е една… голяма работа. Не всеки може да направи това, което можеш да постигнеш ти – този, който наистина се е трудил за това, което има днес.

При някои трениращи или хранещи се здравословно менталното здраве често отива на по-заден план пред физическото, защото е по-важно да изглеждаме добре, отколкото да сме здрави психически. Това ние от Lechenie.bg не го разбираме особено, но все пак кои сме ние да спрем пътя на хората към перфектната визия.

Приемете, обаче една по-здравословна препоръка, която върши работа на стотици, хиляди човека по света всеки ден – отслабването с билки, които освен да ни стопяват килограмите, стопяват и нервите ни.

Възможно ли е отслабване с билки

Да. Дори е показано с различни проучвания, че самото отслабване с билки е доста по-устойчиво във времето от онова, постигнато посредством суплементи, придобити по химичен път.

Ето защо все повече хора се ориентират именно натам – към природното, билково отслабване. Ние ще ви запознаем с няколко билки, които ще ви помогнат убедително по пътя към поправяне на хранителните навици и създаване на по-благоприятни за отслабване такива (т.е. тук наистина говорим за устойчивост).

Риган

Риган е многогодишно растение от тревистите семейства, където братя и сестри са му растения като: мента, босилек, мащерка, розмарин и др. Карвакрол е основното му активно вещество, което е доста силна комбинация от вещества и спомага за ускоряване на загубата на хранителни вещества.

Женшен

Здраве и женшен? В едно изречение?! Та те са синоними!

Това е основен продукт в китайската медицина като е известно, че съществуват също така и американски, и китайски варианти. Проучванията сочат, че хората, които приемат женшен за два месеца всеки ден усещат благоприятни ефекти в червата си (стомаха като цяло).

Освен това женшенът се бори и с наднорменото тегло, което го прави много силно оръжие срещу джънкфууда и всички негови последствия.

Гимнема силвестре

Това е билка, която може да поддържа нивата на глюкозата в нормите. Глюкозата е важна, защото тя определя и секрецията на инсулин. Метаболизмът също се влияе от всички тези процеси.

Гимнема силвестре е съединение, което намалява драстично сладостта в приетите храни, което е важно, за да може организмът лесно да ги преработи и да ги използва като енергия в последствие.

Разбира се, важно е да сме в норма със самото приемане на сладко, за да не затормозяваме организма си, но когато не можем да се стърпим, на помощ идва именно тази билка.