Скарата е предпочитано средство за приготвяне на вкусна храна и придава на ястията прекрасни аромати. Опитайте някои от тези вкусни и здравословни рецепти за картофи на скара.
Картофи на скара
Освен че са по–вкусни и хрупкави, картофите на скара се приготвят изключително лесно, всичко, от което ви е необходимо са няколко червеникавокафяви картофа, зехтин, сол и черен пипер. За да приготвите картофи в микровълнова са ви необходими около 5 минути, нарежете ги и добавете зехтин към тях. Оставете ги на скарата за 20 минути. Опитайте някои от тези вкусни и здравословни рецепти за картофи на скара.
Печени картофи
Изпробвайте рецептата за печени картофи в разтопено сирене.Нарежете картофите и добавете мазнина за готвене. Ястието се покрива с резени сирене „Чедър“. Поръсете сиренето с брашно, сол и черен пипер и залейте картофите с чаша обезмаслено мляко. Оставете блюдото в пещ, предварително нагрята до 350 градуса. За да получите хрупкаво сирене и картофи са ви необходими около 45 минути.
Печени картофи на скара
Започнете с 4 големи картофа за печене. Сварете ги във вода за 10 минути. Добавете към картофите смес от зехтин, черен пипер, чесън на прах, сол и розмарин. Оставете ги в продължение на 20 минути на скара. Добавете повече зехтин, преди да ги сервирате.
Картофи с чесън на скара
Вземете средни картофи за печене, нарежете ги и използвайте алуминиево фолио за фурна. Поставете нарязан на филийки лук и масло върху картофените резенчета и гарнирайте с млян чесън, сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз. Вземете друг лист алуминиево фолио, и покрийте съставките, оставете фурната на силен огън в продължение на 20 минути. Махнете фолиото и поръсете картофите с настърган чедър, оставете да поври още малко, докато сиренето се разтопи.
Печени картофи с италиански подправки
Вземете голямо парче алуминиево фолио и една супена лъжица масло. Поръсете чесън на прах, черен пипер, сол и италиански подправки върху него. Добавете не много големи картофи върху фолиото и покрийте добре картофите с фолио. Необходим е един час преди картофите да омекнат, след това ги оставете да абсорбират аромата на маслото и подправките.
Картофи със сирене и бекон
Вземете алуминиево фолио и поставете два резена бекон върху него. Добавете картофи към бекона и натрошете отгоре сирене. Поръсете със сол и черен пипер и плътно поставете алуминиевото фолио. След 30 минути на скара при висока температура, ще постигнете по-богат вкус, благодарение на сиренето. Можете да добавите заквасена сметана и масло върху него за допълнителен вкус.
Картофен чипс
Нарязваме картофите на тънки кръгчета и добавяме зехтин и сол. Поставете кръгчетата в тиган и оставете всяка страна да се изпече за 5 минути.
Картофи на барбекю
Измийте картофите, увийте ги в алуминиево фолио и ги поставете на скарата. Извадете ги след един час и поставете парчетата в купа. Добавете заквасена сметана, масло, сирене и бекон.
Печени картофи с билки
Покрийте позлатените картофи с бекон и оваляйте в смес от градински чай, чесън, магданоз, черен пипер, червен пипер, захар и сол. След като всеки картоф е покрит ги поставете на скара, при 250 градуса в продължение на час, като ги обръщате от време на време.