Лекарите ни гонят към спортните зали и фитнес-клубовете с обещания за красива фигура и крепко здраве. Но това не е съвсем така. Изпълнението на упражнения на тренажори не е толкова полезно. Но има 4 вида физически натоварвания, които са идеални, за да се отървем от излишните килограми.

1. Секс

Интимните ласки спомагат за избавянето от излишните килограми и за това няма съмнение. Преценете сами – за една еякулация мъжът изгаря 1500 килокалории. Така че превърнете своето легло в тренажор. Това е най-добрият спортен заряд и при това най-универсалният.

Желаете да стегнете бедрените мускули, да укрепите ръцете и краката си, да подобрите пластичността си и да коригирате талията си? Разбира се, можете да го направите.

В „Камасутра“ има пози за тренировка на всички части на тялото. Като цяло, редовният секс ще ви помогне постоянно да поддържате фигурата и мускулите си тонизирани.

Активният секс предпазва от заболявания и мъжете, и жените. Знаете ли, че интимните ласки са един от най-добрите естествени стимуланти на имунната система. Кръвта в сексуално възбудения организъм се движи по-бързо и съответна имунната система функционира доста по-ефективно.

В кръвта на хората, които редовно правят секс се съдържат с 30% повече антитела, унищожаващи патогенните микроорганизми, тъй като имуноглобулин А се образува много активно по време на интимните ласки. Тоест страстната нощ е безспорно по-добро средство от чесъна и лимона срещу настинка.

Освен това редовният секс способства за подобряване на функцията на ендокринната система, удължава живота на простатната жлеза и я предпазва от рак, а жените избавя от болезнени менструации.

Множество хормони и други важни за организма вещества, които се образуват при редовен секс, способстват за укрепване на тъканите на органите на сърдечно-съдовата система. Някои специалисти смятат, че това снижава риска от инфаркти и инсулти двукратно.

2. Ходене

За справяне с излишните калории е по-добре да се избира не фитнес залата, а обикновеното ходене. Спокойно се разхождайте по улиците, парковете и площадите, или се придвижвайте до работа или от работа пеша, необходимо е да изминавате пеша по 3 километра дневно.

Само след месец ще забележите как теглото започва да се понижава се завръща към нормалното за вашата височина. Първоначално няма да бъде голяма разликата, но не се отчайвайте. По този начин загубените килограми няма да се върнат отново, както например, ако спрете да ходите на фитнес.

Но е самото ходене е различни разновидности. Провеждани са специални изследвания, които са показали, че най-полезното ходене е това със забавяне и ускоряване на крачката.

Оказва се, че когато човек ходи по този начин – ту бързо, ту бавно, той разходва повече енергия, отколкото когато бяга, плува, гребе, кара колело или тренира във фитнес залата.

Ако всеки ден ходите по 40 минути с бърза крачка, като вдигате високо коленете и движите интензивно ръцете, можете да изгорите всички излишни калории, които сте поели с храната през деня.

3. Танци

Когато човек танцува изгаря не по-малко калории, отколкото когато тренира във фитнес залата, а, може би, и повече в зависимост от темповете на самия вид танци.

4. Плуване

Анализирайки всички видове физически занимания учените са стигнали до заключението, че най-физиологичният метод е плуването. Когато се практикува биват тренирани всички видове мускули, освен подобрява се дишането и се „настройва“ функцията на сърдечно-съдовата система.