Неправилното отслабване, може да доведе до сериозни щети за организма или буквално да ни убие. Много хора се подлагат на драстични диети или странни и много опасни методи за отслабване, които увреждат тялото. Регистрирани са няколко смъртни случая, в резултат от тези методи.

Диета с минимален прием на калории

В следствие на драстична диета, която ограничава калориите до 500 на ден, 34-годишната бъдеща булка от Обединеното кралство, умира на място като сърцето и просто спира да бие. Консумацията на прекалено бедни на калории храни, води до смъртта и 11 седмици преди сватбата. Преди да започне диетата жената е тежала 244 килограма, тя е отказвала да приеме идеята, че ще бъде затлъстяла, когато премине под олтара и се подлага на жестоката диета.

Хапчета за отслабване поръчани чрез интернет.

Английски студент по медицина, който е страдал от анорексия и булимия в тийнейджърска възраст, умира след като приема хапчета за отслабване, поръчани от интернет. Хапчетата са съдържали хербициди - DNP (динитрофе), които отдавна са спрени от производство, понеже имат редица тежки странични ефекти.

Прочистване

Фондация, която се бори с хранителните разстройства е създадена в памет на 26-годишна жена, която умира след опит да прочисти организма си. Жената отдавна се е борила с булимия, склонност към преяждане и анорексия. Умира от сърдечна недостатъчност.

Лишаване от всякакъв вид храна или хранене само с въздух

Колкото и абсурдно да звучи, има жена родена в Австралия, която практикува "breatharianism". Тази техника наподобява процеса на фотосинтеза при растенията, понеже се яде изключително малко и се разчита основно на светлината и въздуха. Жената умира по време на един от постите си. На основа на личните и записки и състоянието на тялото, полицията установява, че е гладувала до смърт.

Диета от 1000 калории

Жена се подлага на диета, която съдържа 1000 калории, губи съзнание, докато шофира и се разминава със смъртта, като прекосява кръстовището по инерция.

Поглъщане на тения

За да отслабне, жена си поръчва по интернет говежда тения и я поглъща. Тенията остава в червата, като поглъща храната, приета от домакинята. Появяват се силни болки, а тенията се разраства изключително бързо. За щастие, жената се обръща към лекар и признава за абсурдния метод за регулиране на теглото. Лечението предотвратява нов смъртен случай.

Байпас на стомаха

Загубата на тегло, помага на някои хора да започнат нов живот, но оперативната намеса води до усложнения, а в някои случаи и до смърт. 38-годишен баща на четири деца умира от абсцес, пневмония и белодробен емболизъм три седмици след като се подлага на процедура за поставяне на байпас на стомаха, за да отслабне, според доклад на CBS.

Липосукция

Деветнадесет годишната кралица на красотата, от Еквадор, умира след усложнение от липосукция.

Тренировка в нетрезво състояние

В Англия 28-годишен готвач в пекарна, употребява алкохол и започва тренировка, по време, на която превишава нормалният лимит на тежести и 88-килограмова щанга чупи врата му. Настъпва незабавна смърт. Не е ясно дали мъжът се е опитвал да изгори калориите, или да увеличи мускулната си маса, но определено не трябва да тренирате в нетрезво състояние.