Да отслабнете за Новата година само за 5 дни е реална възможност, от която е грях да не се възползвате. За да влезете в любимата рокля в новогодишната нощ, ще ви помогнат експресните диети, за които ще стане дума по-долу.

Всичко, което е необходимо да се въоръжите с търпение за 5 дни, като се откажете от калоричната храна и т.нар. фаст фууд.

1. Шоколадова диета – минус 4 кг за 5 дни

Създателите на този хранителен режим твърдят, че с негова помощ ще можете да свалите 4 килограма за 5 дни или 5 килограма за 7 дни.

Същността на този метод за отслабване се свежда само до употребата на черен горчив шоколад. Освен шоколад се разрешава черно сварено кафе, зелен чай и билкови отвари.

Как работи шоколадовата диета?

При съблюдаването на шоколадовата диета организмът активно загубва течности, включително и поради диуретичния ефект на кафето. Дефицитът на калории също отключва процесът на изгаряне на мазнини.

Шоколадовата диета има и отрицателни страни. Шоколадът може да стане причина за развитие на алергични реакции.

Освен това при системна употреба на големи количества шоколад се натоварват прекалено много храносмилателната и сърдечно-съдовата системи.

2. Диета с пилешко месо – минус 5 килограма за 5 дни

Ако се придържате към подобен хранителен режим, то за 5 дни е напълно реалистично свалянето на до 5 килограма. За тази цел трябва да се запасите с пилешко, а също и със зеленчуци и несладки плодове.

Всички тези продукти се разрешават във всякакви комбинации.

Пилешкото месо, но без кожа, трябва да заема половината от целия за деня хранителен прием. А втората половина трябва да се състои от плодове и зеленчуци.

Как работи диетата с пилешко?

Както и в предходния случай, организмът ще загуби голямо количество вода. А за усилване на този ефект се препоръчва храната да се осолява.

Освен това се ускоряват и обменните процеси, тъй като в пилешкото месо се съдържа голямо количество белтъци. Предимството на пилешката диета е, че няма да изпитвате глад по време на нейното спазване.

3. Диета с елда

Менюто при този хранителен режим е 1 чаша, тоест 250 грама, елда дневно. При това питейният режим трябва да бъде обичайният.

Най-добре е зърнената култура да се яде без сол, за да не се задържат течности в организма. Ако пък съвсем не можете без сол, то за предпочитане е морската сол.

В случай на силен и наистина нетърпим глад можете да си позволите малко кисело мляко, но с ниска масленост.

4. Течна диета – минус 3 килограма за 5 дни

Същността на методът за отслабване се свежда до употребата на течни продукти и ястия – сокове, супи-пюрета, кисело мляко и други.

Как работи течната диета?

Според диетолози, това е една от най-удачните експресни диети, тъй като в този случай могат да се консумират най-разнообразни храни. Тази диета е добре балансирана и съблюдаването ѝ не е сложно.

5. Диета със сокове

Състои се в употребата само на сокове от изцедени пресни плодове и зеленчуци.

Как работи?

Основният „трик“ на този хранителен режим е силният диуретичен и слабият слабителен ефект. Освен това диетата със сокове отлично стимулира отделянето на стомашни сокове и жлъчка, благодарение на което се постига ефективно очистване на организма.