Отслабване за Нова година - 5 бързи диети за неотразима фигура
Полезно

Да отслабнете за Новата година само за 5 дни е реална възможност, от която е грях да не се възползвате. За да влезете в любимата рокля в новогодишната нощ, ще ви помогнат експресните диети, за които ще стане дума по-долу.

Всичко, което е необходимо да се въоръжите с търпение за 5 дни, като се откажете от калоричната храна и т.нар. фаст фууд.

1. Шоколадова диета – минус 4 кг за 5 дни

Създателите на този хранителен режим твърдят, че с негова помощ ще можете да свалите 4 килограма за 5 дни или 5 килограма за 7 дни.

Същността на този метод за отслабване се свежда само до употребата на черен горчив шоколад. Освен шоколад се разрешава черно сварено кафе, зелен чай и билкови отвари.

Как работи шоколадовата диета?

При съблюдаването на шоколадовата диета организмът активно загубва течности, включително и поради диуретичния ефект на кафето. Дефицитът на калории също отключва процесът на изгаряне на мазнини.

Шоколадовата диета има и отрицателни страни. Шоколадът може да стане причина за развитие на алергични реакции.

Освен това при системна употреба на големи количества шоколад се натоварват прекалено много храносмилателната и сърдечно-съдовата системи.

2. Диета с пилешко месо – минус 5 килограма за 5 дни

Ако се придържате към подобен хранителен режим, то за 5 дни е напълно реалистично свалянето на до 5 килограма. За тази цел трябва да се запасите с пилешко, а също и със зеленчуци и несладки плодове.

Всички тези продукти се разрешават във всякакви комбинации.

Пилешкото месо, но без кожа, трябва да заема половината от целия за деня хранителен прием. А втората половина трябва да се състои от плодове и зеленчуци.

Как работи диетата с пилешко?

Както и в предходния случай, организмът ще загуби голямо количество вода. А за усилване на този ефект се препоръчва храната да се осолява.

Освен това се ускоряват и обменните процеси, тъй като в пилешкото месо се съдържа голямо количество белтъци. Предимството на пилешката диета е, че няма да изпитвате глад по време на нейното спазване.

3. Диета с елда

Менюто при този хранителен режим е 1 чаша, тоест 250 грама, елда дневно. При това питейният режим трябва да бъде обичайният.

Най-добре е зърнената култура да се яде без сол, за да не се задържат течности в организма. Ако пък съвсем не можете без сол, то за предпочитане е морската сол.

В случай на силен и наистина нетърпим глад можете да си позволите малко кисело мляко, но с ниска масленост.

4. Течна диета – минус 3 килограма за 5 дни

Същността на методът за отслабване се свежда до употребата на течни продукти и ястия – сокове, супи-пюрета, кисело мляко и други.

Как работи течната диета?

Според диетолози, това е една от най-удачните експресни диети, тъй като в този случай могат да се консумират най-разнообразни храни. Тази диета е добре балансирана и съблюдаването ѝ не е сложно.

5. Диета със сокове

Състои се в употребата само на сокове от изцедени пресни плодове и зеленчуци.

Как работи?

Основният „трик“ на този хранителен режим е силният диуретичен и слабият слабителен ефект. Освен това диетата със сокове отлично стимулира отделянето на стомашни сокове и жлъчка, благодарение на което се постига ефективно очистване на организма.

Помогни на приятел да бъде здрав!

4.54 102

Malchugani.com banner

Подобни статии

Завършил Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Специализиран по отношение на травмотологията и с интереси в областта на сексуалното здраве. Активно заинтересуван от травми предизвикани при професионалните спортове. Главен редактор на Lechenie.bg