През последните години отношението към възрастта на жените вече е напълно различно, отколкото преди 2 десетилетия.

Козметичните компании с удоволствие наемат модели на 45+, и дори големи марки правят свое лице жени на възраст.

Разбира се, след 45 г. състоянието на кожата значително се влошава, появяват се особености обусловени от напредването на възрастта – торбички под очите, промяна на контура, посивяване на лицето.

15 съвета как да изглеждаме великолепно на всяка възраст

1.Подготовка на кожата за нанасяне на грим

Когато се гримираме след 45 г. е много важно да подготвим кожата. В противен случай козметичните средства правят бръчките по-забележими. Почистете кожата, като е подходящо използването на памучен тампон, накиснат предварително в тоник, който обикновено използвате.

Овлажнете лицето и особено областта под очите. Устните намажете с подхранващ балсам.

За да изглежда кожата свежа, избирайте средства от топлите тонове. Структурата трябва да бъде лека, защото плътната основа зрително ще добави няколко допълнителни години.

2.Използвайте праймер

Заглаждащият праймер изравнява релефа на кожата, запълва малките бръчки и прави лицето по-гладко. Благодарение на тази основа гримът няма да попадне в гънките на кожата.

Знаете ли, че в Средна Азия еталон за красота са се смятали срасналите вежди. Местните красавици са приготвяли домашни средства за ускоряване на растежа на косата, и са ги нанасяли в областта между клепачите.

3.По-светла област под очите

Коректор със светъл нюанс, течно или кремаво, това подобрява външния вид на областта под очите. Нанесете ги на назолабиалните гънки, зоната под ъгълчетата на очите.

С тъмни тонове може да се открои зоната на скулите, приблизително над нивото на горните зъби. Границите между тъмните и светлите тонове трябва да бъдат меки, да има преливане, преходът да е плавен. Това може да се постигне с помощта на спондж, тоест гъбата, която се използва за нанасяне на грим.

За да бъде погледът сияещ и свеж, във вътрешните ъгълчета нанесете малко бял коректор.

4.Избягвайте ясните линии

При лифтинг гримирането не трябва да се използват графитни линии. Ясно очертаните линии подчертават неравността на клепачите. По-добре с помощта на мек молив да се създаде леко оцветяване.

5.Червило вместо консилер

Ако на кожата бръчките са много, не е желателно да се използва консилер, тъй като ги запълва и придава на грима размазан вид.

Образът става по-свеж от червило с прасковен оттенък с лека консистенция. За областта на бузите е подходящ ябълковият цвят, но отново важи правилото, че преливането на цветовете трябва да е плавно, без очертаване на линии.

6.Нанасяйте молив под червилото

При жените след 45 г. обикновено червилото се разтича, и контурът на устните става размит. За справянето с този проблем помага моливът. Необходимо е да се нанесе под червилото.

Не са за предпочитане седефените цветове на червилото, тъй като подобни нюанси подчертават гънките на кожата около устата.

Проведени от американски учени изследвания показват, че на групови снимки човек изглежда по-привлекателен и е по-симпатичен за околните, отколкото когато е сам.

7.Стробинг подчертава чертите на лицето

С възрастта скулите стават по-изразени, и с помощта на хайлайтер, това може да се превърне в предимство. На основния тон се нанася малко блясък в горната част на носа, центъра на подбрадичката и на скулите. Стробингът освежава и премахва следите от умора.

8.Използвайте спрей фиксатор

След 45-годишна възраст кожата рядко е мазна, но ако мастните жлези работят активно, може да се появи блясък през деня. В този случай помага спрей фиксатор или матиращи кърпички.

Пудрата обаче не е за предпочитане – премахва мазен блясък, но подчертава бръчките.

Психолозите стигат да заключението, че жените формират своите представи за красотата въз основа на мненията на околните, и се опитват да отговарят на чуждите канони на красота.

9.Корекция на овала на лицето

Дори при лек дневен anti-age грим трябва да се коригира контурът на лицето. На вътрешния и ъгъл на очите, на носа и на назолабиалните гънки е добре да се нанесе светъл нюанс.

На тази част от клепача, която е започнала да провисва, и на размития овал на лицето, е добре да се нанесе тъмен оттенък.

Избирайте топлата цветова гама, тогава лицето няма да изглежда сиво.

10.Веждите – важен акцент

За да изглежда погледът открит и ярък, на клепачите трябва да се обърне специално внимание. Направете ги по-широки, но не твърде тъмни. Под веждите е добре да се използват матови сенки, подходящи са и студените нюанси, но без седефено.

В допълнение

В миналото французойките от богати семейства са се хранили само с настъргана храна, тъй като смятали, че предъвкването способства за образуването на бръчки.

11.Правете лимфодренажен масаж

Лимфодренажният масаж може да бъде ръчен и апаратен. Ръчният обикновено се провежда от лекар, специалист по естетична медицина, но могат да се минат специални курсове и да се научим да го правим сами.

След масаж кожата ще бъде по-стегната и еластична, фините бръчки ще се загладят, изчезват кръговете под очите. За да бъде ефектът продължителен, масажът е необходимо да се прави на курсове.

12.Не забравяйте грижата за ръцете

Ръцете издават възрастта на жената, затова и грижата за тях трябва да бъде редовна. Подхранващата маска на основата на овес и глицерин бързо ще върне гладкостта и нежността на кожата на ръцете.

2 супени лъжици овесено брашно се смесват с 10 мл слънчогледово олио, чаена лъжичка глицерин, 5 мл лимонов сок и 7 мл вряла вода.

Всичко компоненти добре се смесват и се нанасят на дланите на ръцете. След 25 минути се измива това, което е останало и се нанася крем.

В допълнение след да посочим, че в хонконгското списание Travel Digest публикува своя версия, според която за най-красиви жени са обявени украинките, а най-симпатичните мъже са в Швеция.

13.Разпускайте

След 45 е важно да се научим напълно да разпускаме мускулите на лицето. Когато си лягате, затваряйте очите напълно и отпускайте мускулите на лицето и на шията. Масажирайте няколко минути и овлажнете лицето с крем. След тази процедура ще се загладят мимическите бръчки, и малко ще се повдигне овалът на лицето.

14.Не подчертавайте долните клепачи

В зряла възраст не е нужно да се акцентира върху долните клепачи. Разрезът на очите вече не е толкова равен и идеален както преди, затова не трябва да го подчертаваме с молив, това само ще подчертае проблема.

За успокоение следва да посочим, че през Средновековието красотата се е смятала за признак на греховност.

15.Използвайте розова вода

Розовата вода отлично освежава и насища кожата с полезни вещества. Пресипете розова вода в съд с пулверизатор и няколко дни си пръскайте в зоната на деколтето.

Когато се грижите за своята външност, не забравяйте за вътрешната красота. „Огън” в очите и искрената усмивка винаги привлича възхитени погледи.

За своята външност е добре да се погрижим още от пубертета, за да радва ни радва красотата колкото се може по-дълго. След 45 грижите за себе си трябва да се превърне в ежедневен ритуал.

Задължително почиствайте кожата преди лягане. Използвайте пяна или мляко, а след това почиствайте с тоник. Много е важно всички замърсявания от порите да бъдат почистени.

Под грима трябва да се нанася матираща основа или праймер. Така гримът ще остане свеж, а бръчките ще са по-слабо забележими.

Използването на автоброзанти не е препоръчително, още повече, че живеем на границата на умерения и субтропичния климатичен пояс, у нас слънцето е повече от достатъчно от април до края на октомври, за да се сдобием с достатъчно тен, макар и да не се излагаме много продължително на слънце.

Автобронзантите, освен това изсушават кожата и добавят допълнителни бръчки.

Помнете, че след 45 гримът трябва да бъде естествен и лек. Не прекалявайте с козметиката и обръщайте голямо внимание на грижата за кожата.