Мъжете често се отнасят се отнасят към своите особености с невероятно голям интерес, като придават на всичко, което ги отличава от жените голямо значение.

От самия факт на наличие на пенис до това какво изтича от този орган при еякулация. И че това, което остава в презерватива отива на боклука.

Какъв е проблемът, може би ще си кажат много от нас?

Просто един продукт от секрецията със специфично предназначение – да достави сперматозоиди към яйцеклетката при естествен коитус.

Ако зачеване не се планира или ако половият акт е осъществен с използване на алтернативни възможности, няма нужда от еякулат. И мястото му е в презерватива.

Но не. За мъжете е важно жената да приеме спермата, съгласявайки се на близост без използване на защитни средства. Да приема с радост, с готовност и с благодарност. И за постигането на тази цел жените се убеждават, че губят невероятно много, настоявайки половият акт да се извърши само с презерватив

Колко верни са статиите и разказите за ползата от спермата за женския организъм?

Състав на спермата – белтъци, хормони и витамини

Нищо особено няма в състава на спермата, освен голямо или малко количество сперматозоиди, повече или по-малко активни. Те съставляват незначителен процент от обема, останалото е секрет от простата и семенните мехурчета.

В течността има много белтъчини, 6% мазнини, малко витамини А, Е, С и В, цинк, калий и магнезий. Има органични киселини – винена, лимонена. И хормони, разбира се.

Това е, ако мъжът е напълно здрав и неговият еякулат не съдържа вируси и бактерии.

Какви полезни за женския организъм свойство приписват на спермата мъжките списания?

Положително влияние при външно приложение

Съобщава се, че благодарение на спермина, който притежава антиоксидантни свойства, външното приложение на спермата спомага за заглаждане на бръчки, за справяне с акне и дори за повдигане на контура на лицето.

Всъщност нанасянето на сперма върху кожата може да създаде множество проблеми, като се започне от алергии и се стигне до всевъзможни инфекции.

Алергията към сперма се среща приблизително също толкова често колкото и тази към кокоши белтък. Именно затова жените понякога изпитват неприятни усещания след полов контакт в мястото на съприкосновение с еякулата – парене, сърбеж, пощипване.

В козметичната индустрия човешка сперма не се използва. И не само заради липса на суровина. В еякулата е възможно да се съдържат различни вируси и бактерии.

Колкото по-далеч по еволюционната стълбица до източника на спермата, толкова по-малка е опасността. Затова в козметиката се използва сперма на бозайници, птици, риби, раци, но не и на човека.

Непременно се напомня, че в Древен Рим богатите патриции са купували сперма от гладиатори, за да си правят от нея маски и за обтриване, но по-скоро това е легенда.

Римлянките са използвали и пот на гладиатори, и беладона са си слагали в очите за красота.

За изминалото време възможностите на индустрията за разкрасяване нараснаха, и маските от сперма загубиха своята актуалност.

Лечение на гастрит, язва на стомаха и помощ при отслабване

Лечението на гастрит и язва на стомаха по нищо не се отличава от това при мъжете. Но поглъщането на сперма като сироп се предлага само на жени, не е ли странно?

Второ, колко сперма се отделя при една еякулация? Да, попада в стомаха, но бързо се разгражда от стомашния сок и няма никаква полза.