Привлекателността често се измерва не само с външните данни. Понякога човек не се отличава с особени черти, с фигура, а околните виждат в него красота, усещат някаква необяснима притегателна сила.

Сексуалност и сексапил – две подобни, но принципно различни понятия. Подобието се състои в това, че усилват особеностите, заложени в представителите и на двата пола.

Дамите могат да станат по-женствени, а момчетата по-мъжествени.

В какво се състои разликата? Често характеристиките се бъркат от незнание, назовавайки присъщо за определена персона име не със своето истинско название.

Едно може да се отнася към маниера на поведението, жестовете, мимиките, изразяващи определена настроение, умението на човек да поднесе себе си, и е дар от природата.

Второто понятие характеризира външни атрибути, стил, дрехи – всичко, което може да се научи, като се преследват конкретни цели.

Сексапилът е умение да събуждаш желание у противоположния пол, предполага определен стил на поведение, предразполагащ към флирт.

Често се използва напълно откровен образ, предполагащ съблазнителни дрехи, обувки, специфичен грим при жените, прическа, подсъзнателно определяни като сигнал да се обърне внимание.

Младите девойки понякога подценяват силата на влиянието, оказвано от външния вид, като обличат твърде открити дрехи, и след това недоумяват защо реакцията на околните е толкова бурна.

Каква е разликата между сексапил и сексуалност?

Съществува мнението, че сексуалността е дарена на човек от природата, и е вродена черта – той или я има, или я няма. Но съществуват доказателства, че на нея човек може и да се научи.

Сексуалността като свойство има придобита насоченост – постигане на психоемоционално състояние, близко до щастието.

С какво се отличава сексуалността от сексапила, е отразено в следните аспекти:

1. Крайна цел – първото е пусков механизъм за сближаване на мъжете и жените, а също и фактор, увеличаващ вероятността от пълноценен личен живот. Дамите, притежаващи необяснима притегателна сила, навреме се женят, и са желани от мъжете.

Второто – служи за мощен инструмент за привличане, чиято цел е възбуждане на въжделение, възхищение от себе си.

2. Начин за проявление – естествената необяснима привличаща сила често се наблюдава при хора, които съвсем не са привлекателни, това може да бъде енергичност, особеност на характера, определени черти – обаяние, чар, специфичен поглед, присъщи от раждането.

3. В контекста – сексапилът на жените в повечето случаи говори за техния стремеж, готовност да правят секс. Вторият термин крие в себе си по-дългосрочни намерения – съвместен живот семейство.

Възможно е наличието на 2-те черти едновременно, което на практика се явява гаранция за успешен личен живот. Признаци на откровена привлекателност:

• Дрехи – девойките подчертават предимствата на фигурата, слагайки си мини поли, прилепнали рокли, обувки на високи токове. Мъжете могат да изглеждат еднакво добре в делови и в спортен костюм
• Атрибути – гъста, права или на кичури коса, плавни форми на тялото. Повдигнато, приоритетно спортно телосложение, брада, много къса или добре поддържана коса – при мъжете;

Според статистическите изследвания, мъжете основно обръщат внимание на красотата на дамата, а жените – на имущественото състояние на своя потенциален партньор. Факторите, придаващи на мъжа по-голяма привлекателност, са:

• Материални вещи – спортни, скъпи автомобили, доказателства за респект – предимно за силния пол;
• Физическо състояние – форма, здрав външен вид, естествена миризма;
• Емоционален фон – позитивно настроение, общителност, откритост – служат като магнит за околните.

Какъв е по-добре да бъдеш – сексуален или сексапилен?

Наличието на двете качества е идеален вариант.