Ако нямате нищо под ръка за смазване, когато смятате да правите секс, то можете да си приготвите лубрикант и в домашни условия. С какво да замените лубриканта и как да си приготвите средство за смазване от банан и така да внесете допълнително разнообразие в интимния си живот?

Днес много двойки използват различни вагинални, орални или анални лубриканти по време на секс. Тези средства позволяват предотвратяването на множество проблеми, предизвикани от недостатъчното образуване на собствена „смазка“.

В такива случаи за избавянето от неприятни усещания при полов акт помага лубрикантът, който се нанася на интимните зони.

Но често попадаме в ситуации, когато нямаме под ръка смазващо средство за секс. Какво да правим в такива случаи?

Какво може да се използва за „смазване“ на интимните зони?

По химическия си състав всички лубриканти могат да бъдат разделени на 3 категории – на водна основа, на маслена и силиконови.

Ако нямате време за приготвяне на лубрикант, можете да използвате и масажен крем. Но е вярно и, че трябва да бъдете много внимателни. Много добре четете състава на такива кремове, ако се налага и по няколко пъти.

В тях е възможно да се съдържа ментол и други загряващи вещества, които биха предизвикали множество неприятни усещания, ако бъдат нанесени по интимните зони.
Също така можете да използвате и масажно масло.

Но следва да се има предвид, че ако смазващото за секс средство е на маслена основа, е много вероятно нарушаването на целостта на латексните изделия, тоест на презервативите.

Как да си приготвите лубрикант сами?

За хората, които обичат да експериментират ще бъде интересно да си приготвят сами лубрикант у дома. А знаете ли, че най-добрият домашно интимно смазващо средство е бананово пюре, направено с чиста преварена вода?

За приготвянето на такъв лубрикант ви е необходим 1 банан, който трябва да обелите и да го смелите в блендер. В получената каша добавете малко преварена вода. И лубрикантът е готов за употреба.

Предимството на такъв лубрикант се състои в това, че може да се използва още и като прекрасен повод за орални ласки. Такова смазващо средство не предизвиква алергични реакции и няма да създаде никакви неприятности на вас и на вашия партньор.

Но е важно преди да бъде обелен бананът да бъде измит добре, тъй като често тези плодове биват обработвани с различни химикали, които ускоряват тяхното узряване. И именно тези вещества са потенциални алергени и е възможно да предизвикат дразнене в интимната област.

Лубрикантите, които сте приготвили със собствените си ръце могат да внесат нови силни усещания във вашия интимен живот, затова експериментирайте.

В допълнение

При използването на секс играчки задължително следва да се използва смазващо средство за интимните зони, тъй като травмите са малко вероятни, но е рискът от предаване на инфекция или развитие на възпалителен процес, се повишава значително.

Също така следва да се има предвид, че при продължителен полов акт презервативът не загубва своите предпазни качества, но при сухота във влагалището е много вероятно целостта му да се наруши.

Затова и при такива случаи е задължително използването на интимни смазващи средства, но както бе посочено по-горе те не трябва да съдържат мазнини, тъй като последните действат разрушително на латекса, от който е произведен презерватива.