Съществуват много и различни методи за отслабване в наши дни – като започнем от всякакви жестоки и безпощадни диети и стигнем до уморителни и изтощителни до смърт тренировки във фитнес залата.

Но много малко са хората, които се замислят над това как мисленето влияе на всички тези процеси и въобще оказва ли някакъв ефект върху тях?

Това се оказва огромна грешка, допускана от много хора, които се опитват да се преборят ефективно с излишните килограми.

Проведени са научни изследвания в невероятни количество от учени от цял свят и всички те установяват едно – връзката между съзнанието и подсъзнанието на човека и физическото му тяло е най-важната, що се отнася до външния му вид и щастливия му живот.

Това не значи да не тренирате или да започнете да се тъпчете с пържено – напротив!

Редовните тренировки си остават еквивалентни и задължителни за едно добро здравословно състояние, както и е всеизвестно как пържените храни вредят страшно много на организма и му пречат да се изчисти от натрупани отрови, а само натрупват още и още такива в него.

Не, това означава да спрете да броите всяка проклета калория в това сирене и да спрете да се притеснявате и чувствате виновни за това, че сте хапнали не една филия черен хляб, а филия и половина.

Научно е доказано, че точно това мислене, че точно това самообвиняване и стрес, на който се подлагате след „прегрешението“ ви, е това, което ви пречи да се отървете от излишните килограми и да водите един спокоен, нормален, здравословен начин на живот.

Защото стресът е много по-опасен от калориите в половинката филия черен хляб, която не трябваше да погълвате.
Това е, което ви саботира и това, от което трябва да се отървете.

Деструктивното мислене не помага на никому, само ви пречи да достигнете целите си. Разберете че не сте прегрешили, че не сте извършили грях, напротив – дали сте на организма си, това което е искал – и това е похвално. Ако не приемате нещо като прегрешение, то няма да бъде такова, нали?

И щом успеете да убедите себе си, че това ви е било нужно, то и организмът ви ще го разбере ще го приеме и няма да го натрупа като мазнини, а ще намери начин да го изразходва – все пак му е нужно, нали?

Нещо подобно твърди известният автор и създателят на сайта на „Success Consciousness“ Ремез Сасон. Той е професионалист в сферата си и се занимава от изключително дълго време с подобни проучвания, отнасящи се за връзката между психиката и физическото тяло.

Изненадващото е, че твърденията му доказано работят – има хиляди хора, на които е помогнал чрез книгите си за лечение чрез промяна в мисленето или за отслабване по същия начин.

Според него, само и единствено чрез контрол над мислите си можете да постигнете идеалното си тегло – чрез визуализация на мечтаното ви телосложение.

Той препоръчва да отделяте по няколко минути по два-три пъти на ден, в които да седнете на тихо и спокойно място, където няма да бъдете обезпокоявани, да затворите очи, да забравите как изглеждате в момента и да си се представите с идеалните пропорции.

Най-странното е, че работи.

Проведени са експерименти с хора, които са били разделени на две групи – някои са практикували казаното, а други не. Оказва се, че първите наистина започват да забелязват промени в тялото си без допълнителна дейност.
Поради това ви препоръчваме да не пренебрегвате връзката между тялото и ума – не вреди да пробвате все пак, нали? Единственото, което ви трябва е да повярвате, че ще успеете.