Толкова е трудно ставането от леглото веднага щом звънне будилника на смартфона, затова повечето от нас си позволяваме да полежим още няколко минути, а след това се оправяме набързо, и не успяваме да се справим със сутрешните ритуали за разкрасяване.

За жените е важно сутрин не само да си вземем душ, да приготвим закуска, да се облечем, но и да се разкрасим.

Тяло, нокти, коса и лице – всичко трябва да изглежда безупречно. Но как да се справим с толкова много неща, когато времето сутрин минава така неусетно. Предлагаме ви няколко трика, които могат да се използват от всички, за които всяка допълнителна минута в леглото е по-ценна от злато.

Как да се справим бързо с ритуалите за разкрасяване сутрин

Красиви нокти само за няколко минути

Ако вечерта не сме успели да си направим маникюр, и решим, че трябва да се справим с тази задача сутринта, то е добре да преценим за колко минути ще изсъхне лака, и дали ще успеем да се вместим във времето, с което разполагаме.

При определен опит с оформянето на маникюр лаковото покритие може да се нанесе много бързо, но за пълно изсъхване все пак е необходимо немалко време. Ако не разполагаме с такова, то всички старания за оформяне на маникюра ще бъдат напразни.

За да ускорим значително изсъхването на лака, краищата на пръстите се пускат в ледена вода и лакът ще изсъхне много бързо.

Буквално след няколко минути можем да си вършим друга работа, без да се безпокоим, че маникюрът ще се повреди от най-малкото докосване.

Красотата на чистата коса – сухо миене

Невинаги сутрин има време за пълноценно миене на косата. Затова съвременната жена задължително трябва да разполага със сух шампоан, който ще позволи да се справим с тази задача много по-бързо.

Талкът, влизащ в състава на средството, бързо и ефективно поема кожният себум. Шампоанът се нанася на корените на косата, внимателно се втрива и веднага може да се премине към оформяне на прическа.

Косата ще изглежда обемна и чиста до края на деня, каквато е и целта на процедурата.

Въпреки множеството предимства на сухия шампоан, не се препоръчва да се използва много често. Това е продукт за спешни случаи, който не може да замени пълноценното миене.

При редовно използване на това сравнително ново козметично средство е необходимо периодично да почистваме скалпа с ексфолиант, който помага за отстраняване на прах, мръсотия, кожен себум, остатъци от средства за оформяне на прическа и талк.

С пръсти вместо с четка – грим на бърза ръка

Изборът на съвременните бюти инструменти днес е много голям, и все пак те имат за цел да улеснят живота на жената. Например, различните ръкавици, гъби, четки помагат за почистване на кожата, като я масажират.

Сутринта не е задължително да се прави масаж, но без грим не всяка жена би си позволила да излезе от дома.

Когато времето позволява, за нанасяне на козметични средства е по-добре да се използват различни четки. Ако пък времето ни притиска, то тогава трябва да пробваме с пръсти.

На топлите ръце козметичните продукти много бързо се топят и равномерно се разпределят по кожата.

Лек, натурален, дневен грим с използване на крем може да създаде и бързо без използване на четка.

Коса от вечерта – красива прическа на сутринта

Всяка жена знае колко е трудно понякога да се направи красива прическа, и колко време може да отнеме това. Един от възможните варианти за притежателките на дълга коса, е вечерта да се направят плитки и да се легне с тях.

Сутрин косата се разплита, за да се съхрани прическата за по-дълго, може да се използва лак или да натърка малко пяна.

При сутрешно миене на косата, най-вероятно знаете колко време отнема сушенето, затова една от препоръките е вместо стандартна памучна хавлия за подсушаване да се използва такава от микрофибър.

Преди да се премине към сушене със сешоар, задължително следва да се нанесе средство с ефект на термозащита. То създава тънък слой на косъма, който го предпазва от въздействието на високите температури.