Сферата на личния живот за повечето жени е приоритетна. Но наравно с желанията съществува морален облик, важността на който не трябва да се подценява.

Човечеството за времето за своята еволюция си е съставило психологически портрет, който по най-добър начин характеризира девойките.

Образът, преизпълнен с нежност, покорният нрав, доброто сърце, великодушието е идеал за всяко момче. За завършеност на тази представа не стига само скромност. На мъжете им е приятно да завоюват подобни.

Следователно, за да не ги сметнат за извратени, на дамите им остава само да фантазират на тема любовни похождения. Моралните устои на обществото започнаха да се отнасят по-лоялно към любвеобвилните жени. Но повечето си позволяват похотливи плътски ласки само мислено.

Еротичните видения са деликатна и безкрайна тема, основана на естествените инстинкти и истинското „Аз“, което е блокирано от моралните норми, особености на възпитанието, семейните традиции и вероизповеданието.

Какви сексуални фантазии се пробуждат у жените, намирайки изход в чувствеността?

Женски еротични фантазии

Съзнанието на човек е неизследвано пространство, което има множество неизучени свойства. Въображението понякога рисува невиждани сюжети, които не намират реализация в живота. Младите жени са надарени с много силно творческо начало от природата.

Поради сложността на своята анатомия, и по-точно на вътрешните части на половите органи, на тях изобщо не им лесно да пробудят собствената си чувственост, сексуалност. Фантазията им притежава множество положителни моменти:

• Стимулира възбудата – невинаги партньорът бурно желание за физическа близост, понякога се случва и да свърши прекалено бързо;
• Замества прелюдията – на жените им е необходима повече подготовка за секс. Повечето мъже опровергават важността на този факт, отделяйки на встъпителната част недостатъчно време и внимание.
• Начин за разкрепостяване – бъдейки девствени, много млади жени изпитват смущение, комплекс за малоценност по този повод. Вълнението често препятства нормалния процес на съвкупление. Въображаемите образи помагат да се достигне до нужната кондиция;
• Усилват, ускоряват постигането на удовлетворение. Сексуалните фантазии при жените могат да съпровождат пълноценния сексуален акт, мастурбацията.

Мозъкът представя сюжети, образи, чиято реализация на практика не е възможна.

А възможно ли е да се стигне до оргазъм без сексуални фантазии?

Колко бързо, по какъв начин се достига пик на насладата зависи от физиологичната структура, психоемоционалния фон. Наличие на психологически травми, инциденти, отнасящи се до интимната сфера, могат да нарушат нормалното протичане на сексуалния живот.

В зависимост от възрастта възникват различни мисли. Сексуалните фантазии на жените на средна възраст се основават на видяното, а не на пробваното.

Например, повечето не рискуват да започнат връзка с двама партньори, защото обществото веднага ще причисли дамата към развратниците.

Но представянето на подобен сюжет не е забранено. Тази фантазия има и психологическо обяснение. Едновременното взаимодействие с двама мъже нагледно демонстрира конкуренция, където подобно на женска, жената осъществява непрекъснат избор на най-силния представител.

Приоритетите на сексуалните фантазии на жените са поставени по следния начин:

• Желани действия, условия;
• Предпочитания, по-рано изпробвани;
• Невъзможни, забранени варианти за близост;
• Извратени способи за получаване на удоволствие;

Момичетата не са толкова храбри, колкото момчетата – поради тази причина и повечето и интимни желания остават нереализирани.

Кои са най-популярните сексуални фантазии на жените?

1. Привързване, затваряне на очите – обусловено от стремежа на жената да се окаже в подчинение, напълно да се отдаде на чувствата си;
2. Ласки на открито, обществено място – спомени от младостта, излизане извън пределите на нормите;
3. Принуда, инсцениране на насилие – характерно за комплексираните дами, държащи под контрол либидото си.