Ако сутрин сте в лошо настроение, то със сигурност ще направите това не както трябва. Бързането за работа и неправилната закуска могат да ви зададат неуспешно начало на деня.

  1. Спите прекалено дълго и винаги се приготвяте за работа с бясна скорост

Най-разпространената грешка е да си поспите по-дълго, като си оставите минимум време за приготвяне за работа. Тази идея, разбира се, изглежда много примамлива за много хора, тъй като сутрешният сън е най-приятен.

Но все пак ви препоръчваме да ставате по-рано, като оставяте малко време и за себе си. Направете си лека тренировка, спокойно, без да бързате, си пригответе закуска, след което в много по-добро настроение ще започнете работния си ден.

Ако успеете да си научите да ставате малко по-рано, то ще забележите колко повече ще започнете да успявате, а също и ще съумеете да се предпазите от стрес.

  1. Сложили сте си плътни щори на спалнята, които не позволяват на дневната светлина да проникне

Тъмнината в спалнята, разбира се, играе положителна роля, когато отивате да си лягате, но когато утрото настъпи и слънцето се вдигне високо, което поради настоящия зимен сезон обикновено се случва късно, е важно слънчевите лъчи да достигнат до вашата стая.

Сутрешната светлина съдържа много вълни от синия спектър, които положително влияят на циркадните ритми.

Ако се научите рано да си лягате и съответно да ставате рано и слънчевата светлина да ви помага с лекота да се събуждате сутрин, то това ще ви помогне да свалите няколко излишни килограма.

Важно за мъжете!

Сутрешната ерекция не е задължително да бъде редовна, като това особено се отнася за мъжете, които всеки ден правят секс или еякулират.

  1. Очаквате повторния звън на будилника

Опитайте се да свикнете да ставате при първия звън на будилника. Съвременните будилници, а също и будилниците на мобилните телефони, могат да звънят безкрайно дълго на определен интервал от време, който вие самите зададете.

Вие смятате, че само тези 10 минути ви липсват, за да се наспите напълно. Всъщност това не се случва. Всяко следващо събуждане е още по-сложно.

Но сутрин обикновено не мислим за това, тъй като ни се иска да спим. И затова си създайте настройка, че ще ставате от леглото при първия звън на будилника.

  1. Подскачате от леглото

Да, важно е да се събудите при първия звън на будилника, но не е нужно веднага да отскачате от завивките. Имайте предвид, че през нощта мускулите ви са се отпуснали силно, а дишането ви се е забавило.

Рязкото ставане може да навреди на мускулния ви апарат и на сърдечно-съдовата ви система.

След събуждането е добре да направите няколко разтягащи движения в леглото, след което без да бързате, станете.

  1. Пиете кафе със сладки

Изследванията от последните години показват, че кафето се оказва полезно, тъй като в него се съдържат много антиоксиданти и други биологично активни вещества, които положително се отразяват на здравето ни.

Поради тази причина чашката кафе сутрин ще ви бъде от полза, ако няма никакви противопоказания. Но когато добавяте захар в кафето, сметана, мляко или го пиете, като хапвате сладки, то това очевидно ще ви навреди.

Направете опит да се научите да пиете кафето без захар.