Както знаем 8-ми март е денят на жената, и всяка една от нас би искала да бъде ослепителна на този ден, затова е добре да се подготвим за него от по-рано.

Кои са 5-те процедури, на които е добре да се подложим преди да този празни?

1. Отслабване

До 8-ми март остават по-малко от 2 седмици, затова едва ли ще успеете да свалите 10 излишни килограма, но пък 2-3 килограма е напълно реалистична цел.

За тази цел се откажете от тестените и захарните изделия, не оставяйте основното хранене за вечерта след връщане от работа, не преяждайте.

Печенето на скара месо е добре да замените с варено или с риба, употребявайте повече плодове и зеленчуци, кафето можете да замените с вода или пък с портокалов сок, както посъветвахме в предходната статия.

Ако не се движите достатъчно, можете да започнете да разхождате за по час на ден в парка. При желание можете да направите 1 разтоварващ ден в седмицата, например – на кисело мляко.

2. Посетете дерматолог

Правилното хранене положително ще се отрази на красотата на вашата кожа, но ако ви безпокоят някакви проблеми се обърнете към дерматолог, който може да назначи изследвания за откриване на проблема с проблемната ви кожа, ще ви назначи лечение, чиято цел е премахване на външните признаци на несъвършенство.

Ако прецените, че дерматолог не ви е нужен, то тогава можете да прибегнете до домашна грижа.

Направете у дома парени вани с билки, домашни маски за лице от подръчни средства, например от овесена каша – вземете малко овесени ядки, добавете зехтин и яйчен жълтък.

Смесете и нанесете на лицето за 20 минути. След което измийте с топла вода. Добре да си направите ексфолианти, за да почистите повърхностния слой на кожата.

3. Погрижете се за косата

Смяната на прическата положително ще се отрази на настроението ви. Но не е добре да експериментирате, подстрижете се и изобщо правете процедури, в които сте убедени, че можете да направите.

Ако оформите прическата си неудачно, косата ви няма да успее да порасне до 8-ми март и лошото настроение ви е гарантирано.

Ако смяната на имиджа не влиза в плановете ви, поглезете косата си с процедури. Можете да се възползвате от процедурите в козметичните салони или да си направите маски в домашни условия.

Подходящи са маските от растителни масла – маслиново и рициново. Смесете нужното количество масло, в зависимост от дължината на косата ви, с яйчен жълтък и го нанесете на косата си за 40 минути.

Покрийте главата с найлонов плик и увийте в хавлия. След това промийте с топла вода и шампоан.

4. Обновете маникюра

Не забравяйте да посетите маникюрист. Особено ако лакът на ноктите ви вече е започнал да се излющва. Подберете приятен пролетен цвят.

Ако пък миглите ви са пораснали, не забравяйте да отидете да ви ги коригират, за да изглеждат на 8-ми март идеално.

5. Загар

Ако за 8-ми март в плановете ви влиза да изглеждате чудесно, можете да отидете на солариум. Няколко минути ще ви помогнат да придобиете кожа с приятен златист оттенък.

След първия сеанс вече ще изглеждате по-отпочинали. Но няма смисъл да прекалявате, все пак солариумът е вреден за кожата, ако се прекалява.