Пролетта е идеално време за провеждане на разкрасителни процедури. Когато природата се възражда, а топлите слънчеви лъчи ни призовават да свалим зимните якета и шапки, жените също искаме да разцъфтим и да станем по-добри.

И за тази цел могат да ни помогнат някои козметични процедури.

Кои са задължителните козметични процедури за пролетта

1.Масаж на лицето

Това е една от най-достъпните и същевременно много ефективни козметични процедури. добрите ръце на специалиста по естетична медицина могат да спомогнат за намаляване и дори премахване на мускулните спазми, за коригиране на овала на лицето и за повишаване на еластичността на кожата, да направят по-малко забележими мимическите бръчки и гънки.

Добрият масаж повдига настроението и пробужда кожата, добавя руменина на бузите и връща цвета на младостта.

За жените, при които са налице първите признаци на напредването на годините, са подходящи разпускащ масаж, а за жените със зряла кожа – букален, скулптуриращ или извайващ масаж на лицето.

Букалният масаж е сравнително нова процедура от Франция, която вече са успели да пробват известните личности. Първите резултати са забележими още след първия сеанс.

2.Интензивно-възстановяваща грижа

След дългата зима, която по нашите географски ширини беше сравнително мека, но все пак си е зима, и продължението й със студовете през месец март, кожата на лицето както никога има нужда от овлажняване.

Качественото овлажняване и подхранване, тонизиране, това е, което може да се предпише.

За обезпечаването на такава грижа от полза за поддържащите процедури за лице. Обикновено те включват деликатно почистване на кожата със специални средства, нанасяне на anti-age серум и след това – на бюти маски с вещества, способстващи за дълбоко овлажняване на кожата и насищането й с витамини и минерали.

В зависимост от особеностите на кожата специалистът по естетична медицина може да състави индивидуална програма за красота. В някои случаи са показни процедури, овлажняващи и тозиниращи кожата, а други – anti-age позволяват сваляне до 3-5 кг.

Курсът процедури може да включва от 5 до 10 сеанса.

3.Пилинг с плодови киселини

За придаване на свежест и сияние на кожата през пролетта могат разнообразни химически пилинги. Сред тях има и такива, които предизвикват лющене и зачервяване на кожата, а има и такива, които способстват за обновяване на кожата меко и деликатно.

Пример за автраматичен пилинг е с пирогроздена киселина. Кожата след него е нежна, цветът на лицето е равномерен, еднороден, а разширените пори стават на практика невидими.

Пирогроздовият пилинг е разрешено да се прави, дори по време на висока слънчева активност. Провеждат се няколко процедури с интервал 10-14 дни. Преди факта, че кожата след пилинг става матова, действието на пилинга често се обяснява като ефект на тоналния крем.

4.Фотоподмладяване

Не само бръчките и пигментните петна могат да безпокоят жените, но и съдовите звездички, а също и големите проявления на купероза. С тях лесно ще се справи процедурата – фотоподмладяване.

Курсът процедури се планира за началото на пролетта, докато все още слънцето не е толкова активно. За предпазване от пигментации след въздействието на прибора, изпускащ лъчи от определен спектър, е показно приложение на слънцезащитна козметика с SPF не по-малко от 50.

С няколко процедури може да се постигне значително подобряване на състоянието на кожата, премахване на бръчки, пигментни петна, намаляване на проявленията на акне и купероза.

Процедурите по фотоподмладяване се подходящи не само за лицето, но и за областта на деколтето, за шията и за обратната страна на дланите. Във всеки случай се постига отличен резултат.

5.Лазерна епилация

Както и всичко хубаво, пролетта минава бързо. А това означава, че точно сега е моментът да се погрижим за гладкостта и кадифената мекота на кожата.

Лазерната епилация може да помогне за премахване на нежеланите косъмчета от всяко място по тялото, а резултатът от процедурата да се запази с години.

Пълният курс процедури е 6-8 процедури. Впоследствие, за да не се появяват нови излишни косъмчета, трябва резултатът да се поддържа – процедурата се повтаря по 1-2 пъти годишно.

След края на курса от процедури се препоръчва кратък възстановителен период, по време на който е забранено излагането на слънце, посещаване на сауна, солариум и басейн.