Времето, което партньорите прекарват в леглото, преди да заспят е най-важното за деня. Но често двойките правят едни и същи грешки, които биха могли да им струват брака.

1. Оказват се в леглото по различно време

Един от най-хубавите моменти в семейния живот е, когато двамата съпрузи легнат един до друг в тишина и покой и когато уютно свети лампата на нощното шкафче, в този невероятен момент не трябва да бързат за никъде, защото са у дома, и до тях е техният любим, защо е необходимо човек да се откаже от всичко това?

2. Не съобразяват работните си графици

Възможно е всеки от партньорите да си е изградил самостоятелни навици – да прочита няколко страници, когато не му се спи, или да гледа предаване по телевизията, да си поговори с приятел по скайп или да в социалните мрежи.

Например, единият от съпрузите трябва да е в офиса в 9, а другият в 12. Или единият утре има изпит, а другият е предал успешно проект. А има още хирурзи, учители…

Една от формулите за семейно благополучие е светлината в спалнята да се изгасва от този, който става по-рано. Всеки компромис по отношение на съня струва прекалено скъпо и се изплаща с години здравословен живот.

3. Не си говорят нищо

След дългия ден, задръстванията по пътя към дома, грижите и проблемите кой може да обвини човек, че има само една мечта – да скочи в леглото, да затвори очи и да обяви, че нощта вече е настъпила?

Но все пак човек трябва да се постарае да отдели една малка част от деня си и да го посвети на своя мъж /жена/. Трябва ли обаче той да бива натоварван с разказите за всички радости и проблеми на всеки един ден?

В такава ситуация не е нужно нищо да се обсъжда и да се дават съвети, просто трябва да споделят емоциите.

4. Предпочитат всеки, който звъни или пише вечер

Добре е човек да си създаде нещо като задължение да изпраща с почести всички социални мрежи – Фейсбук, Туитър, Инстаграм, в коридора.

До утрешния ден. Ако и двамата спят с мобилните си телефони, това е вредно по две причини – първо, синият екран ги изолира един от друг емоционално, цветът на синия спектър е характерен за сутрешните слънчеви лъчи, и съответно вашият организъм реагира на тях с повишена бодрост.

А това означава недоспиване, а с времето се превръща в раздразнителност и нетърпимост по отношение един към друг.

5. Измисляне на различни начини за избягване на секс

Всичко започва от там, че вие с най-добри намерения позволявате на съпруга ви спокойно да заспи, докато приключите с работата по домакинството, а след това на пръсти се шмугвате в леглото.

Първото предположение, което му идва на ум в такава ситуация е, че вие искате секс. Възможно ли е да е така? С времето се превръщате в нещо като добри съседи по стая и избягвате да правите секс.

6. Ругаене и говорене на неприятни неща

Както казва Бърнард Шоу, бракът е съюз между мъж, който може да спи на затворен прозорец, и жена, която не може да спи на отворен. А според Артур Блох, този, който хърка заспива първи.